Защо ни е трудно да станем от леглото сутрин?

Кои са най-честите причини?
Обновена: 4 юни 2019 12:28 | 4 юни 2019 12:07, Eкип на Puls.bg
11
Защо ни е трудно да станем от леглото сутрин?
Източник: Pixabay

Късната вечеря е причина номер едно сутрин да се събуждате изморени. 

Ранното ставане има много ползи - ставайки рано имаме време да свършим планираните задачи, да спортуваме, да приготвим закуска, чувстваме се тонизирани, вечер успяваме да си легнем на време. Но ранното ставане се оказва много трудна, дори непосилна задача понякога.
 
Една от причините е късната вечеря. Когато се нахраним и си легнем след половин час това създава затруднения в храносмилането и е твърде вероятно сутрин да имаме проблем със ставането и да се чувстваме много изморени. Обяснението е, че не оставяме време на организма да усвои храната от вечерята. Препоръчва се храненето да е поне 2 часа преди сън. Така след като си легнем, тялото ще се наслади на качествен сън и почивка.
 
Късни тренировки. Спортуването през нощта също може да доведе до проблеми сутрин. Физическите тренировки изморяват, но едновременно с това енергизират, което може да повлияе качеството на съня.
 
Мислите преди сън могат да повлияят на събуждането сутринта. Случвало ли ви се е в дни, в които предстои някакво вълнуващо събитие да се събудите точно на време, отпочинали и напълно наспали се? Психолози твърдят, че мислите ни решават кога и как да се събудим. Последната мисъл преди заспиване определя как ще се събудим. Ако сме изморени, притеснени, депресирани и имаме мрачни мисли в главата си, най-вероятно ще се събудим изморени.
 
Още отговори на подобни въпроси можете да намерите в рубрика Сън на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: сънсъбужданеставане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До саСъщата работа! До 10 часа съм НЕАДЕКВАТНА! А ставам всеки ден в 6...
10
1
 
16
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Ставането преди 10 сутринта трябва да се забрани със закон...
9
0
 
12
 
! Отговори
са преди 4 години
Това е натура-в 8 си лягам,в 6:30 сутринта ми се спи,в 11 си лягам,в 6:30 сутринта пак ми се спи.На 37 години съм и от 36 г. и 11 месеца съм така!!
8
7
 
1
 
! Отговори
Глупак преди 4 години
Който вярва във Бойко няма такива проблеми. Само ГЕРБ!
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защото шефовете са и...ти и не схващат, че ако не си се наспал и 12 часа да ти е работния ден, пак половината време няма да си продуктивен. Та вместо да почваме работа рано и поне до 10-11 да пием кафе и да се мотаем, можем да почваме по-късно, но да работим концентрирано. А не от 8 до 20 часа, ама както казах повечето време, клюки, пиене на кафе и накрая пак се прибираш скапан, а не си свършил почти нищо полезно.
6
0
 
6
 
! Отговори
Мечо Пух преди 4 години
Защото не сме се наспали?!...
5
0
 
16
 
! Отговори
Красен преди 4 години
След 150-200 грама ракия, изобилна шопска салата, свински вратни пържоли на барбекю и две кани с вино спя като бебе, непробудно около 10-12 часа. Събуждам се свеж като репичка. Ама важи само когато съм на вилата в планината.
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искам само да отбележа, че е бил нужен екип, за да се сътвори тази статия, това чудо на журналистиката.
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже в тази медия много обичат да пишат за зодиите и обикновено са големи глупости, предлагам да публикувате статия "Ставането сутрин според зодията".
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отговрът е *** :" Защото ни е трудноо да си легнем вечер (навреме), а новината е тип "Един драснал клечка кибирит и тя се запалила". Толкова за БГ новините и журналистите.
1
0
 
13
 
! Отговори
... преди 4 години
Когато се събудите сутрин и не знаете с кой крак да станете, пратете смс KRAK на кратък номер 1928