Нежелани реакции при татуиране. Защо?

Метални частици от иглите могат да предизвикат алергии
Обновена: 27 авг 2019 20:30 | 27 авг 2019 20:20,
9
Нежелани реакции при татуиране. Защо?
Снимка: Pixabay

Метални частици от иглите за татуиране могат да мигрират в човешкия организъм и да предизвикат алергии, сочат резултатите от международно изследване.

"Частици хром и никел от иглите за татуиране мигрират към лимфните възли. Никелът и хромът от иглите могат да предизвикат реакции, свързани със свръхчувствителност, и следователно могат да играят роля за алергиите вследствие на татуиране. Свързаните с татуирането нежелани реакции на организма станаха често срещани", споделиха авторите на изследването.

Алергиите, вследствие на татуирането, са редовно обяснявани с използваните пигменти, но за пръв път става въпрос за ролята на иглите на татуировчиците. Това няма нищо общо с евентуална липса на хигиена, а с механичен феномен, свързан с употреба на съдържащо титанов диоксид мастило за татуиране, но не и на карбоново черно мастило.

Точното въздействие на татуировките върху здравето все пак не може да бъде преценено, отбелязаха учените.

В изследването са участвали специалисти от Германския федерален институт за оценка на риска, няколко университета в Германия и европейския синхотрон в Гренобъл, предаде БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: алергиитатусиигли
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямам татуси но и нямам нищо против малък и стилен татус по другите хора. Но да се нашариш като якудза, с някакви грозни цапаници или неразчитаеми текстове на китайски, които и китаец на мооже да прочете..... ами това си е чисто комплексарство и показва нисък соц. статус, малък ум и склонност към идиотизъм.
7
0
 
2
 
! Отговори
Кланъ Недокланъ преди 4 години
Татуирането е като обрязването - грозно е, но няма връщане назад. След това не ти остава нищо друго, освен да говориш, колко е хубаво и какви предимства ти дава това благо на човешката цивилизация.
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Честно казано аз одобрявам татуирането.Когато правя интервюта за нови служители на мен ми е много трудно в началото да преценя дали един човек е притеснителен и свит или просто неителигентен. Сега тези тутаировки ми помагат много с отсяването още от първия кръг.
5
0
 
14
 
! Отговори
до анонимен 3 преди 4 години
Чудиш се как да се успокоиш с глупави доводи. Ако си от нашарените нищо не те спасява.Ще те успокояват разни себеподобни, но нищо няма да върне баланса на организма ти, и както каза някой, ще си носиш последствията.Който е тръгнал на война с природата винаги е губел
4
1
 
18
 
! Отговори
неутрален преди 4 години
Оставете глупаците да се изрисуват спокойно - няма по-сигурен признак, за идентифициране.
3
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква винтилация? Това не променя нищо освен цвета. Татуси има от 2000 години.
2
2
 
22
 
! Отговори
Сократис преди 4 години
Това, което младите правят с тялото си като го лишават от естествена вентилация, ще го усетят след време и ще бъде пагубно за тях.Не желая да им спестявам страховете, защото от години се пише по този въпрос, но "разкрасителната" мания взе превес, и не се съобрази с нито едно предупреждение от медиците.Средствата за масова информация имат основна вина, като постоянно натрапват татуирани млади хора и за съжаление, повече от женски пол, от които се изисква да износват и възпитават поколение
1
5
 
21
 
! Отговори
om преди 4 години
татуси си слагат само хора който не могат да блеснат с ум-факт