12 начина да направите диетата си по-здравословна

Увеличете приема на протеини
7
12 начина да направите диетата си по-здравословна
Снимка:pexels

В желанието си да се разделим с излишните килограми се доверяваме на познати диети или следваме свой собствен план. Доколко една диета ще е ефективна, зависи от редица фактори. Но не по-малко важно е тя да бъде и здравословна. Хранене в по-малки чинии, пиене на зелен чай, консумация на полезни мазнини, приготвяне на храната у дома, са само част от малките стъпки, с които може да направите отслабването здравословно.

Какво още може да направите, за да бъдете в добра форма и здраве?

1. Хранете се бавно и сдъвквайте храната старателно. Така ще намалите риска от приема на повече калории.

2. Изберете пълнозърнест хляб, вместо рафиниран. За разлика от рафинираните зърна, които могат да доведат до редица здравословни проблеми, пълнозърнестите намаляват риска от диабет тип 2, сърдечни проблеми и затлъстяване.

3. Не пропускайте натуралното кисело мляко. То ще ви осигури важни протеини, които ще ви помогнат да имате повече енергия и ситост.

4. Не пазарувайте без списък. Много важна стратегия, когато се опитвате да отслабнете. Предварително си съставете списък на покупките и не отивайте до магазина гладни. Така рискувате по-малко да се изкушите и да си купите не толкова здравословни храни.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плоско написано и не носи никаква информация. Така става, когато преведеш първите няколко реда от статия спрямо своите разбирания.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сутрин на трици с мед сте гладни на 15 минута и пак трябва да пасете нещо и преживяте в офиса. според мен най добре сутрин яйца да се хапват за да ви държи до обяд дори и при физическа работа
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За закуска препоръчвам да се ядат овесени ядки + сушени плодове + малко пшенични трици + супена лъжица пчелен мед. Това се накисва във прясно мляко поне 1 час. Може и от предната вечер. Перфектна закуска е.Пълномасленото домашно кисело мляко със смлени орехи и мед също е добър вариант.
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хляба спокойно може да го изхвърлите от диетата си! (Това не е храна)Най здравословната диета е да набивате яки мръвки, и всякави видове риба! Но всичко да е чисто месо и не замразявано. И никакви колбаси, салами кренвирши и др. подобни, (това са отрови пълни *** пълни със сол и консерванти! Като се купува месото да е прясно, рибата по възможност да е жива или охладена.За гарнитура пресни зеленчуци, със пресни подправки. Зехтин, магданоз, босилек, чесън, лук, люти чушки...и др.
2
2
 
1
 
! Отговори
11 преди 4 години
Ай стига глупости - ДИЕТА означава да се яде по-малко, следователно всички такива писания са тъпни. Иначе, изяж пет зелки, пък говори, че си на диета - само за ***.
1
0
 
6
 
! Отговори
х преди 4 години
много клишета в статията