Пийте чай с канела за здраво сърце и отслабване

Канелата има мощни антибактериални и противогъбични свойства
8
Пийте чай с канела за здраво сърце и отслабване
Снимка: Istock

Една от най-често консумираните напитки е чаят. Всеки има своите предпочитания за това как да се наслаждава на напитката. Днес от рубриката на Az-jenata.bg „Здраве и красота“ споделяме с вас няколко добри причини да пиете чая си с канела.

Получаваме доза антиоксиданти

Чаят с канела съдържа много антиоксиданти, които са полезни съединения и ни помагат да бъдем в добро здраве. Благодарение на тях, тялото ни се бори с окисляването, причинено от свободните радикали. Това са молекули, които увреждат клетките и увеличават риска от заболявания като диабет, рак и сърдечни заболявания.

Намалява възпалението и се грижи за здравето на сърцето

Според изследвания, редовната консумация на чай с канела може да ни помогне в борбата с високото кръвно налягане, както и да регулираме нивата на триглицеридите, на „лошия“ холестерол. Нещо повече, канелата може и да спомогне за повишаване на стойностите на „добрия“ холестерол.

Ароматната подправка съдържа група съединения, наречени кумарини, които заздравяват кръвоносните съдове, но и предотвратяват стесняването им, което е предпоставка за образуване на кръвни съсиреци.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз искам да се напсуваме с някого тука. Трябва да измисля тема, обаче. Да се псувам с някой под тема за чай ми е някак си гейско... Джендърско едно такова... И аз отивам да си правя чай. Има още малко бренди, надявам се. Дано жената не го е набарала.
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"....за мен"! Това е трябвало да напишеш на края! Защо си мислиш ,че ни пука коя е най-противната подправка за теб? Изобщо, такива като теб, самовлюбени и егоцентрици са най-противното нещо.Айде чао. Отивам да пия един чай от канела с мезе от мляко с ориз, поръсено с много канела!
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Канелата е най-противната подправка.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това от някакъв учебник по диетология ли е или просто се вихри из интернет пространството?
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
това ще да е панацеята дето търсим.