8 начина да облекчите киселините

Направете средиземноморската диета свой начин на хранене
3
8 начина да облекчите киселините
Снимка: istock

Ако страдате от киселини значи знаете колко мъчителен и влошаващ начина на живот може да е киселинният рефлукс. За съжаление, много хора страдат от това състояние, което им пречи да се наслаждават на любимите си храни и напитки, както и да спят спокойно.

За да помогнете на тялото си да се справи с киселините, трябва да промените някои навици в начина си на живот. Можете да си помогнете и с помощта на природни средства. Ето какви.

Изпийте чаша вода

Един от най-лесните начини да потиснете връщането на киселини е като изпиете чаша вода. Тя помага на червата и стомаха да работят по-добре и премахва паренето при рефлукс. Добре хидратираната храносмилателна система работи по-добре.

Променете позата по време на сън

Ако сте вечеряли късно, това носи риск от поява на киселини през нощта, които да нарушат съня ви. Първо, не се хранете късно вечер, особено с тежки храни, ако страдате от рефлукс. Второ, можете да промените позата по време на сън. Повдигнете възглавницата си, за да предотвратите навлизане на стомашни киселини в хранопровода и легнете настрани, а не по гръб.

Практикувайте техники за правилно дишане

В йогата и медитацията има техники, които подобряват и балансират дишането. Това помага да отпуснете мускулатурата на хранопровода и да стегнете кръгообразния мускул (свинктер) в основата му, който отделя стомаха от хранопровода.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
3
 
! Отговори
българин преди 4 години
Вземете таблетка ,,Талцид " и - готово !
2
3
 
4
 
! Отговори
Бау преди 4 години
пръцнете си
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
NaHCO3 разтвор.