За какво е полезно женското биле?

Подобрява функцията на дихателната система
19 окт 2019 18:27, Михаела Лазарова
2
За какво е полезно женското биле?
Снимка: istock

Женско биле е полезна билка с много свойства, които оказват благотворно влияние върху здравето. Тя съдържа биоактивни вещества, които имат редица ползи. Едно от тези активни вещества е глициризиновата киселина. Тя се използва в много козметични продукти заради полезните ѝ влияния върху кожата.

Възможни нежелани ефекти

Като с всяко полезно нещо, с женското биле не трябва да се злоупотребява, защото тази билка може да има и странични ефекти. Нейните активни вещества са силни и могат да предизвикат проблеми. Например, прекалено голямото количество отвара от женско биле на ден може да намали драстично нивата на калий в кръвта. Това е опасно, тъй като калият е електролит, отговарящ за комуникацията между нервните клетки и функцията на мускулите, включително на сърцето.

Женското биле успокоява стомаха

Отварата от женско биле има свойството да потиска киселините, да намалява паренето и болката в хранопровода и стомаха. Затова е подходящо домашно лечение на гастрит и различни стомашни възпаления. Подобно на някои медикаменти за язва, женското биле образува тънък филм по лигавицата на стомаха, като я предпазва от вредното влияние на стомашните киселини.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: здравестомахбилки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-учтиво призовавам списващия материали за билки да не злоупотребява със служебното си положение и да дава ясна и незастрашаваща живота на читателите информация. Билката сладник има сериозни противопоказания, това далеч не е невинен чай.