Как качваме тегло, без да напълняваме?

Това може да се дължи на качване на мускулна маса
Обновена: 25 окт 2019 22:40 | 25 окт 2019 22:40, Михаела Лазарова
4
Как качваме тегло, без да напълняваме?
Снимка: istock

Претеглянето на кантара може да ви се струва най-добрия начин за контрол, когато се опитвате да отслабнете, но помислете отново. Когато стрелката покаже по-високи стойности от предходното теглене, това може да ви отчая, защото спазвате диета и сте започнали режим на тренировки. Защо тогава се появява покачване на теглото? Възможно ли е да напълнявате въпреки усилията?

Краткият отговор е да, възможно е да повишите теглото си, но това изобщо не е задължително да означава напълняване. Защо се случва така? Ето и възможните причини за покачване на теглото.

Тренировка

Ако току-що сте тренирали и се качите на кантара е много вероятно да видите покачващи се числа. Най-често това се случва в началото на тренировъчния режим, когато в мускулите се появяват краткотрайни възпаления вследствие на упражненията. Тези микровъзпаления увеличават обема на мускула и неговото тегло. Така се появяват промени в теглото, които могат да ви подведат.

Менструация

Ако сте в този период от месеца, в който предстои идването на цикъла ви или вече сте в цикъл, вероятно знаете, че има характерно подуване на корема и задръжка на течности в тялото, причинена от хормоналните промени в този период. Не се стряскайте. Това временно повишение на теглото ще се коригира след края на цикъла. 

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
към номер 3 преди 4 години
И как точно и за колко време ще качиш 9 кила мускулна маса + 1 кило мазно(10% боди фат)? Нормално при качване на маса се качва 50 на 50 мускул към мазно. После се чисти мазното. В най - добрия случай с много добавки можеш 60/40 мускул/мазно. Айде дай технологията, а аз обещавам да те номинирам за Нобел ако проработи. Защото наистина ще го заслужаваш. Особено ако проработи при хора над 40. Това на практика ще излекува диабет тип 2, знаеш ли? Ще станеш знаменитост ;)) Дай технологоята ;)
3
3
 
1
 
! Отговори
към номер 1 преди 4 години
Най - голямата трагедия на българина е, че си мисли, че всичко знае....даже и коментира неща, от които нищо не разбира. След това се виждат и положителни лайкове....патетично просто. И да може да си 70 кила клощав с нисък BMI и след това да станеш 80 кила и пак да си със същия BMI, че даже и по - нисък да го направиш. Всичко това без стереоди. Но кой съм аз ти обяснявам, нали...
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не се залъгваите всичко идва от прекомерният кльопанак не търсете под вола теле
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Краткият отговор е да, възможно е да повишите теглото си, но това изобщо не е задължително да означава напълняване."А ето ти го дългия отговор - вие ще сте медицинско чудо, ако покачвате само мускулна маса, но не и мазнини. Изключение от това правило са приемащите определени анаболни стероиди. Забележете - дори не всички анаболи водят до тоя ефект, вие ми говорите за без медикаменти... Оптимисти, оптимисти...