6 неща, които се случват в тялото, когато ядете твърде много млечни продукти

Холестеролът и кръвното налягане се повишават
10
6 неща, които се случват в тялото, когато ядете твърде много млечни продукти
Снимка: Istock

Млечните продукти са много важни за цялостното здраве. В тях се съдържат незаменими хранителни вещества, включително калций, калий, витамин D. Пълномаслените млечни продукти се считат за здравословни, стига да се приемат в разумни количества.

Отдавна медицината дебатира по темата полезни или вредни са млечните продукти и отговорът определено не е еднозначен. Той зависи от индивидуалните особености на човек, дали има достатъчно от ензима лактаза, който разгражда лактозата (млечният протеин) в организма и още много други фактори.

Важно е да се научим да проследяваме симптомите на свръхконсумация на млечни продукти и да знаем кога е време да спрем.

Вижте кои са признаците, които подсказват, че сте консумирали твърде много млечни продукти.

Подуване, газове, бълбукане в корема

Ако сте прекалили с млечния протеин, това може да предизвика цялостен дискомфорт в коремната област, както в червата, така и в стомаха.

Стомашна болка

Млечната киселина дразни стомашната лигавица. Когато е в прекалено големи количества в стомаха, тя може да причини болки и неразположения.

Усилват се възпаленията в тялото

Ако страдате от болки в ставите, тези симптоми ще се засилят, ако сте прекалили с млечните продукти. За да намалите този вреден ефект, наблегнете на мастните киселини. Те имат естествен противовъзпалителен ефект върху тялото, като успокояват различни състояния, свързани с болки, подуване, скованост, дискомфорт.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Освен това, човек трябва да прави разлика - в САЩ почти всяка храна е залята с кашкавал. Ама зверски количества. Във всеки десерт - супер много масло или крема-сирене. Това прави храната изключително калорична и е нормално да се виждат отрицателни ефекти. Ние тук изобщо не ядем такива количества млечни продуки. При нас единственият реален отрицателен ефект са възможни камъни в бъбреците, заради твърде многото калций. Обаче това пак е при положение, че имаш пари да консумираш толкова много мляко.
8
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубава статия, ама глупава. Маслото струва 20лв/кг, млякото межу 2 и 3, прасното козе на Олим.пус е 5лв, кашкавала и сиренето са супер скъпи. Със заплата от 800лв, трудно можеш да злоупотребиш с млечни изделия. Още повече, че наистина ние не сме азиатци, Аз лично съм отгледана с домашно козе мляко, сирене и опити за кашкавал. Смятам, че са ми помогнали, а не са навредили. За възрастни хора, лактозната толерантност пада, но това важи предимно за чисто прясно мляко, не за ферментирали продукти.
7
0
 
10
 
! Отговори
бачкатор от Бачково преди 4 години
Преди години селското население се е изхранвало само с мляко , особено през зимата ,когато домашните животни са ги спасявали от глад , и са били живи и здрави , доживявайки до дълбока старост.Столетници малко трудно се връзват с високо кръвно и холестерол , не мислите ли ?
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубава статия! И разсъжденията в нея са верни! Само дето не разбрах откъде ще дойдат всичките тия млечни продукти?!!Щото масово нашенеца пазарува от магазинната мрежа, а тя зарежда от едни производители, почти нобелови лауреати по химия и биология, отдавна усетили на хляба "мекото". И под благия поглед на държавата и отговорните институции тези магьосници бълват всевъзможни млечни продукти от мляко ... без мляко. Важното е, да го има и да е евтино и шаренко. Другото са подробности.
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гладувайте по 40 часа на седмица----Гладувам всяка нощ, това прави 70 часа на седмица, сигурно за това съм добре :)
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде пак некомпетентни мнения от човек без ценз. Ние сме българи, откърмени с мляко, а не мешана нация в която има голямо количество азиатци с непоносимост към лактоза.
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ям по 5 литра мляко на седмица, отделно сирене и кашкавал. Нямам нито висок холестерол, нито високо кръвно.Пълни простотии.
2
3
 
6
 
! Отговори
Пияния помак преди 4 години
До ситияТи да не караш перманентен Рамазан? Да не ядеш и пиеш по светло?
1
5
 
6
 
! Отговори
сития преди 4 години
гладувайте по 40 часа на седмица, без вода и няма да имате проблеми