5 грешни съвета за отслабване

Нисковъглехидратните режими са решение? Грешка!
10
5 грешни съвета за отслабване
Снимка: istock

Ако попитате човек, който се е опитвал да отслабне, надали ще ви отговори колко лесно му е било. Общоприетите съвети за отслабване включват стриктна диета и редовни упражнения. Те също са доста трудни за спазване, заради което много хора се обръщат към разни съвети за бързо и лесно отслабване, които обаче освен че могат да се окажат вредни, могат и да не ви помогнат да отслабнете.

Вижте кои са съветите за отслабване, които трябва винаги да отбягвате.

Упражненията са в основата на отслабването

Този погрешен съвет кара някои хора да правят изтощителни тренировки без да спазват диета. Претоварването на организма с упражнения и спорт може да има обратния ефект. В тялото се натрупват големи нива на хормони на стреса, кортизол и адреналин, които усилват стремежа на организма да съхранява повече мазнини в резерв.

Ако се храните нездравословно и ядете калорични храни, защото мислите, че с изтощителните тренировки ще ги изгорите, трябва да знаете, че това е доста лоша комбинация, която никой диетолог няма да ви препоръча.

Няма нужда да стартирате диета и да правите упражнения по едно и също време

Ако се ограничавате в храненето, но наблягате на тежките и интензивни упражнения, за да изгорите мазнините по-бързо, това има негативен ефект, защото скоро ще изгубите запасите си от енергия. Ще изгубите и мотивацията си, защото резултатите няма да са задоволителни.

За да е успешен планът за отслабване и преобразяване на фигурата е необходимо обмисляне на тренировъчния режим в зависимост от типа диета, който следвате. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-големите грешки за опитващите се да отслабнат са да се информират и да спазват диети от разни сайтове и от жълтата преса, да премахват от храненето си цели хранителни групи и да бързат със свалянето на килограми за кратко време.Иска се балансирано хранене, движение и отрицателен калориен баланс. И ако можете - по-добре се обърнете към диетолог и/или лекар. Не към жълтините и форумите.
9
1
 
9
 
! Отговори
бла,бла преди 4 години
Номер 6 е бил/а 4 дни само на вода и е "свалил/а" килограми. Искам да ти кажа, драги ми номер 6, без да целя да те разочаровам, че просто си се ***/а и това са ти свалените калории. Аз ще ви кажа как свалих 15+ кила без строга диета. Спрях всичко от пликчетата, сладко и солено, преработено до безобразие. Спрях алкохола, спрях мазното(не, че съм ял много и преди) и спрях да ям месо всеки ден. Повече салати, за да ми пълнят стомаха и домашно готвено, черен хляб със семена. Ял съм си, а свалих.
8
0
 
5
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
До Анонимен 6Ми то хубаво само на вода, но после трябва постепенно захранване, защото стомахът ти ще се е свил и ще повръщаш всичко, каквото хапнеш. Такива неща се правят под лекарски контрол, не така самосиндикално.
7
0
 
2
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
Е, и в крайна сметка помага ли нещо въобще? От статията не става ясно.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
4 дни бях само на вода и свалих 5 кг.И то при положение,че нямам излишни килограми.При един дебел човек намалението може да е и 10 кг.Не е толкова трудно-само трябва да не се претоварва човек и да не прави тренировки или тежък физически труд.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лесно е. Не се тъпчете като *** и след 3 до 6 седмици ще почнете да сваляте.Ще забележите и една особеност: Колкото по-малко се тъпчете, толкова повече отслабвате. Упражненията даже не са задължителни. Гените не играят роля - колко дебели сте видели в Аушвиц? А те все с различни гени, едри кокали, не са виждали фитнес зала или липосукция.
4
5
 
2
 
! Отговори
с 1 дума преди 4 години
Най-добрата диета е Sекса.
3
1
 
12
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 4 години
Ако беше толкова лесно, известните нямаше да плащат хиляди на диетолози, физ-културници, и не на последно място -пластични операции
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
tapa statija
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мкхаела, трябва ми помощ ... искам да сваля 20кг че съм адски дебела и гнусна. От това което си преписала от друго издание съм пробвала и нестава.Препиши нещо ново и интересноМоже да го пробвам