Ананиев към медиците: Имате безрезервната признателност на всички нас!

Министърът ги поздрави за Световния ден на здравето
7 апр 2020 10:37, Нели Христова
18
Ананиев към медиците: Имате безрезервната признателност на всички нас!
Снимка: БГНЕС

Министерството на здравеопазването разпространи обръщение на министъра Кирил Ананиев по повод Световния ден на здравето.

УВАЖАЕМИ БЪЛГАРСКИ ЛЕКАРИ, ЗЪБОЛЕКАРИ, ФАРМАЦЕВТИ, ПРОФЕСИОНАЛИСТИ ПО ЗДРАВНИ ГРИЖИ И РАБОТЕЩИ В ОБЛАСТТА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО,

Днес отбелязваме Световния ден на здравето – 7 април. Поводът да се обърна към всички Вас, работещите в българската здравна система, е Вашият професионален празник. Сега, повече от всякога, обществото ни се уповава на Вас, на Вашите знания и опит.

България и светът са изправени пред предизвикателството да се справят с пандемията от COVID-19. Това е изпитание за всяка здравна система, за всяка сфера от живота ни - такъв, какъвто го познаваме, но най-вече за физическото, психическото и духовно здраве на всеки човек.

Условията да преодолеем изпитанието са две – да бъдем персонално отговорни, пазейки собственото си здраве, да предпазим и околните. Другото условие – държава, медицински специалисти и гражданско общество да работят заедно, като добре смазана машина, в името на общия ни интерес – да спечелим битката и да излезем от нея по-силни и единни.

В този момент особено важни са професионализмът и експертизата на всички Вас - българските лекари, професионалисти по здравни грижи, зъболекари и фармацевти. Въпреки неизбежното физическо изтощение и екстремните условия, при които работите, Вие неизменно сте до Вашите пациенти. Едновременно с това давате на гражданите спокойствието, че при необходимост ще получат качествени и навременни медицински грижи. Трудът, който полагате, е основание отношението на не малка част от обществото към Вас да бъде преосмислено. Днес Вие пишете едни от най-тежките, но и най-поучителните страници в историята на българското здравеопазване.

Заради натоварването, на което сте подложени, особено онези от Вас, които сега са на първа линия, имате подкрепата на обществото ни. Това е и смисълът на днешния празник – да Ви засвидетелстваме уважението, което заслужавате.

Честването на празника ще бъде по-различно – ще премине в напрегната работна среда. Въпреки че Вашите лица са скрити зад предпазни маски и защитни очила, знайте, че имате безрезервната признателност на всички нас!

Благодаря Ви, че сме заедно!

Бъдете здрави и горди със своето призвание!


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Д а се работи за без пари супер
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз искам да благодаря на моя стоматолог д-р Георги Петров - ако всички лекари бяха така добри и съвестни и такива професионалисти като него ! Мисля че сега освен частна практика, работи в лицево челюстна хирургия на Умбал Св. Георги Пловдив. Той е причината да нямам негативно отношение към всички лекари . Честит празник д-р Петров!
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Видяхме каква му е признателността, когато биеха медицинските сестри по первазите на прозорците.
12
0
 
1
 
! Отговори
ivailo преди 4 месеца
Въобще не подкрепям ВСИЧКИ лекари, щото между тях е пълно с отвратителни хора... А на тези които работят достойно и влагайки всички свои сили - Бог да им въздаде. А Ананиев да ги възнагради финансово, вместо да дрънка празни приказки.
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя Бабек още ли не си е подал оставката?
10
0
 
8
 
! Отговори
ХХХ преди 4 месеца
***. Що ти не бачкаш за признателност. Хората рискуват живота си а ти си пълниш банковата сметка. За теб не важи правилото за пенсия нали.
9
0
 
10
 
! Отговори
CSKA преди 4 месеца
типичния пример за чиновник - парашутист. Взет от нЕкое кръстовище (под мост) от тиквата-господар. СЛУЧАЙНИК. Всички министри са сбирщина от некадърни айдуци.
8
0
 
11
 
! Отговори
ЗАПЛАТИТЕ БАЙЧО преди 4 месеца
Там се изказва благодарност. На думи лесно, а сестрите ги обявихте за терористки.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Добре че медиците не послушаха Началника ви, г'син министър, и не се МАХНАХА!
6
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя лицемер с бавното говорене и още по-бавно мислене сега ли се сети за тях?Нали бяха терористи?А,Ананиев?
5
0
 
13
 
! Отговори
...... преди 4 месеца
Аз винаги съм бил признат и благодарен на достойните лекари в България, не само сега. Но чак да се ръкопляска...... това не е нито театър, нито пък лекарите не лекуват болни само от няколко месеца. Това са го правили и преди, без аплодисменти. Това е чиста медиина и политическа манипулация спрямо хората, с цел отклоняване на вниманието от истината. Сега се убедих, че овце има в цял свят, които не мислят трезво и вървят по свирката на овчаря. Бог да пази България и свестните по света.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
супер, хайде сега дайте парите от субсидиите на милко калайджиев и другите чалгаджии връзкари рушветчии и милионери арендатори да си построят къщи за гости, на медиците по 20 стотинки за нощен труд са им много даже
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Крадец, мафиот, защо открадна 94 милиона в момент на криза която хората даряват стотинки за болниците? А той краде. Убиец. Ще отидеш в затвора. Много скоро.
2
0
 
20
 
! Отговори
Тръба преди 4 месеца
Този още ли не си е подал всички видове оставки?
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Признателност има, но пари - няма.