7 места, които увеличават риска от зараза с коронавирус

Особено опасни са офисите тип "отворено пространство"
3
7 места, които увеличават риска от зараза с коронавирус
Снимка: Istock

Малко по малко светът започва да прави първите си опити да се върне към нормалния си живот отпреди избухването на пандемията от коронавирус. Както в другите страни, така и у нас, поетапно започват да се отварят заведения, магазини, места за разходки. След отпадането на извънредното положение, планирано за 13 май, много хора ще се върнат на работните си места, откъдето са упражнявали професиите си преди.

Това означава, че вероятността да се заразите с новия коронавирус, причиняващ болестта COVID-19, може да се увеличи най-вече на някои места, на които се събират повече хора на близко разстояние.

Кои са местата, на които е по-вероятно да се заразим с коронавирус?

В асансьор

Асансьорите, особено намиращите се в големи офис сгради или молове, които събират голям брой хора наведнъж, крият повишен риск от заразяване. Техните повърхности са метални, което означава, че вирусът се задържа задълго по тях. Освен това площта на асансьора е малка, а заставането на няколко човека в близост един до друг прави заразяването доста по-реална опасност, отколкото ако хората стоят в широко помещение далеч един от друг. Ако има начин да избегнете асансьорите, направете го. Ако все пак се налага да ги използвате, носете маска.

На касата в магазин

Ако сте в магазин, особено голям хипермаркет, площта му ви позволява да се отдръпвате от други хора, да спазвате дистанция и да контролирате разстоянието между вас и другите клиенти. На опашката на касата обаче нещата могат да се объркат. Там клиенти, които не спазват изискванията за разстояние могат да се окажат в близост до вас, което да повиши риска от заразяване. Дори да не попаднете на такива клиенти около вас рискът все пак съществува, защото дистанцията, включително тази с персонала на магазина, е по-малка отколкото в останалата част от магазина.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Болниците !!!