5 начина да облекчите болките в зъбите

Промивка с водороден пероксид
24 май 2020 19:05, Михаела Лазарова
15
5 начина да облекчите болките в зъбите
Снимка: Istock

Причините за поява на болки в зъбите са различни – от повишена чувствителност до кариес или пулпит. Зъбобол може да се предизвика и от заболявания на венците, подуване, раздразнения, напуквания в емайла на зъбите, счупени пломби и много други. Докато успеете да стигнете до зъболекаря си, можете да опитате някои домашни методи за облекчаване на зъбобол, които могат да ви помогнат и облекчат.

Масло от карамфил

Карамфилът е лесен метод за потискане чувствителността на нервите. Маслото от карамфил предизвиква изтръпване и обезболяване на мястото, когато се прилага локално, защото е естествен анестетик. Карамфиловото масло може да намали болката в зъбите, ако втриете малко от него на засегнатото място.

Люспи от лют червен пипер

Капсаицинът е активното вещество на лютия пипер. Той има свойството да въздейства върху участъците, засегнати от болка. Смесете малко лют пипер на прах с толкова вода, че да се получи паста. С помощта на памук или с пръст масажирайте болезненото място около засегнатия зъб, за да облекчите болката. Оставете да подейства известно време, стига лютият пипер да не ви накара да го изплакнете по-бързо.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има само един правилен начин и той е известен и на децата - идете на зъболекар!
13
0
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Гешефф да се...самосезира,от къде има Ямболския...тръндафор пари за...импланти.Народа няма пари за...хляб,а той импланти.Току виж били и от...платина,или диаманти.Влади Горанов се чуди как да напълни...хазната,а тези...тръндафори в Ямбол си...развяват байрака и се дуят с...импланти.
12
1
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Пак цъкане на минуси.Явно много зъбо"лекари" ....Хвърлете си дипломите в галюна,или започнете да ни имате за пациенти! Аз вече при вас работа нямам.И тези пасти за зъби с избелващи глупости си ги изяще от към отзад!
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам чаена лъжичка пентрит на гладно ( да се използват ръкавици, че прониква през кожата)
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ще напиша моята рецепта, повечето ще ми се смеят, но дано някой пробва и му помогне. До преди година имах чувствителни зъби, чести болки, оголване на венците. С какво ли не се жабурках. И внезапно ме осени идеята да си измия зъбите със са;пун.Тук повечето ще се изхихикат. Да. Обикновен антибактериален са;пун. Чувството и вкусът в началото са странни. Пробвайте 3 дни. После няма и да помислите за паста за зъби.
9
0
 
3
 
! Отговори
със здраве преди 3 години
наблюдаване на червени рибки в аквариум и целувки
8
4
 
4
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Нацъкахте ми минусите.Сериозно ви говоря.Да умра,ако лъжа.Не искам да казвам клиниката,в която ми направиха имплантирането,за да не е реклама.Преродих се.А здравината на зъбите си е до генно наследство!Там ми беше на мен проблема.Иначе всички други биологични функции са ми нормални.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слушайте 2.И не ходете на зъболекар само когато имате болки, а поне 2 пъти в година за преглед и изчистване на зъбите. Ако имате болка, най-малкото с което може да отървете е запазване на зъба чрез лечение на корена, а да не говорим за вадене на зъба. Имплантите са скъпи и временни.Да не говорим и за лечение на венците.Преди време имаше статия как да се лекуваме сами от пневмония, това е продължение на статиите, за които може да се стигне до съда.
6
7
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Нямам мои зъби от 2 години.Имам 19 импланта и се чувствам много добре.Преди това мъки с години.Много зъболекари ме "лекуваха".Всички -некадърници,които имат пациента за клиент! Усмивката ми в момента е уникална,не съм страдал от 2 години...и ям и ядки без проблем!
5
2
 
6
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
Ракия!
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Paradontax е по-добрият избор
3
3
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Този път не се...шегувам.Един мой войник(когато бях старшина на рота),след това стана зъболекар.Веднъж се засякохме при него в...кабинета със същите симптоми,болки в зъбите и венците.След преглед,зъболекаря,който ме позна...естествено ми каза: Зъбите ти са в ред,за да не те болят ще позваш паста за зъби Сенсодин Рапид.Малко е...скъпичка ама поне няма да търчиш излишно по зъболекари.Откакто ме...светна това момче,проблеми нямам вече няколко години.
2
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига глупости! Идете на зъболекар веднага щом има болки. Повечето хора мислят за парите, един кариес е много по-евтин от гангрена, която може да ви повреди и сърцето. Зъбите не заздравяват сами, не експериментирайте със здравето си. И най-вече, ако ви се свидят пари за зъболекар - миите си всяка вечер зъбите!
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Половинка домашнярка също помага!