Полезни храни за детокс на лимфната система

Тиквени и слънчогледови семки
19 юни 2020 04:00, Михаела Лазарова
0
Полезни храни за детокс на лимфната система
Снимка: Istock

Кожни и храносмилателни проблеми, чести главоболия, наднормено тегло, хронична умора и други... Това са част от симптомите, подсказващи, че вашата лимфна система се нуждае от детокс. Лимфната система представлява част от съдовата система, като лимфните съдове са разположени по цялото ни тяло. Тя е изградена от лимфа, лимфни съдове, лимфни възли, лимфни органи, дифузна лимфоидна тъкан.

Изпълнява важни функции като пренася хранителните вещества, има защитна функция, отвежда излишната течност в междуклетъчното пространство.

Консумацията на билкови чайове, редовната спортна активност, здравословното хранене, подобряват нейната функция. Вижте кои храни са особено полезни за лимфната система и спомагат за нейния детокс.

Горски плодове

Те са суперхрана, особено червените боровинки, които са богати на детоксикиращи агенти, пречистващи лимфната система, но също така и хидратират организма. Тъй като лимфата помага на тялото да филтрира токсините, важно е да консумираме храни с антибактериални ползи, като червени боровинки. Разбира се, не пропускайте сини боровинки, малини, ягоди, те са изключително богати на антиоксиданти.

Цитрусови плодове

Лимони, грейпфрути, лайм, портокали, са едни от най-детоксикиращите храни, които може да добавите към ежедневното меню. Те спомагат за синтеза на важни храносмилателни ензими, а витамин С, който ни осигуряват, е мощен антиоксидант. Цитрусовите плодове са полезни и за здравето и функцията на черния дроб.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари