6 храни за закуска, за добро храносмилане

Добавете банани към закуската си
20 юни 2020 23:10, Михаела Лазарова
4
6 храни за закуска, за добро храносмилане
Снимка: Istock

Поддържането на здрава храносмилателна система е част от това да сме здрави, енергични, да не качваме излишни килограми. Закуската е ключова за храносмилането, затова е важно с какви храни започваме деня си. Овесени ядки, кокосово масло добавено към кафето или закуската, кисело мляко със свежи плодове, са само част от здравословния избор.

Вижте още няколко полезни храни за закуска, подобряващи здравето на храносмилателната система.

Папая

Папаята е чудесен екзотичен плод, който може да направите част от вашата здравословна закуска. Тя съдържа храносмилателния ензим наречен папаин, който може да помогне за подобряване на храносмилателната функция през целия ден. Повече за ползите от редовната консумация на папая, вижте тук.

Ябълки

Ябълките са богати на витамини А, С, фолиева киселина и също така съдържат редица минерали, като калций, магнезий, калий. Високото съдържание на фибри в плодовете намалява риска от запек и поддържа здрава храносмилателната система. Добавете ябълки към вашата овесена каша, смути, палачинки.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Капитан Хамерика преди 3 години
250 грама 70 градусова домошарка сутрин рано на гладно решава всички проблеми !
1
1
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Винаги за закуска изяждам една глава чесън.Така дъхът е разкошен през целия ден.А и останалите спазват социална дистанция спрямо мен!