Грешки в храненето, които пречат на отслабването

Приемате, че щом нещо е работело за вас в миналото, ще работи и сега
12 дек 2020 21:50, Михаела Лазарова
2
Грешки в храненето, които пречат на отслабването
Снимка: Istock

Наближава краят на годината и е време за равносметки и обещания. Едно от най-честите обещания, които много хора си дават, е от следващата година най-после да положат повече усилия за тялото и фигурата си. Отслабването крие много трудности, а и много грешки, които могат да ви попречат по пътя към постигане на целите.

Кои са най-големите грешки в храненето, които пречат на диетата и отслабването?

Придържате се твърде стриктно към конкретната диета

Храненето е начин на живот. Ако го превърнете в свой стил, който да следвате по принцип, ще имате успех. Ако обаче броите дните до края на диетата, след което започвате да се храните по стария начин, килограмите отново ще се завърнат. Използвайте вътрешната си мъдрост. Не мислете за жертвите, които правите в името на фигурата, а за многобройните неща, които ще спечелите от здравословното хранене. Опознайте тялото си и открийте онова, което наистина работи за вас. Не следвайте сляпо дадена диета, ако усещате, че не се чувствате добре или не действа при вас.

Страхът от грешки

Страхът пречи във всяко отношение. Ако не изпробвате различни видове хранителни режими от страх да не се провалите или да не ви подействат зле, няма да разберете коя е най-подходящата диета за вас. Не се страхувайте да сбъркате. Само така ще добиете ценния опит, който ще ви е полезен в бъдеще.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Дачо преди 3 години
Диети Миети.Всички диети за сваляне се свждат до правилото: "Да се приемат по-малко калории..от колкото изразходваме".Може и само шокоалд да ям и пак да отслабвам..може и само салата да ям и пак да качвам.
1
1
 
4
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
А бе каквито и хранителни режими да спазвате,без движение и нормален метаболизъм-забравете да отслабнете.Аз ям много,не се ограничавам от нито една храна.Но не се застоявам.И нямам мазнина по мен.