Нов вариант на COVID-19 се появи и в Япония

Той е бил засечен у четирима души пристигнали в Токио
10 яну 2021 18:23, Нели Христова
20
Нов вариант на COVID-19 се появи и в Япония
Снимка: Pixabay

Японското министерство на здравеопазването обяви, че е засечен нов вариант на коронавируса, предаде ДПА. Той е различен от вариантите, засечени във Великобритания и Южна Африка.

Новият вариант е бил открит у четирима души пристигнали на токийското летище Ханеда на 2 януари с полет от бразилския щат Амазонас, предава БТА.

Те са били тествани и после са били под карантина в зона на летището. След това от четиримата пътници 40-годишен мъж е бил приет в болница с дихателни проблеми, жена на 30 години се е оплакала от главоболие и болки в гърлото, тийнейджър е вдигнал температура, а четвъртият пътник - момиче, не е имало никакви симптоми. Няма доказателства засега, че новият вариант на вируса е по-заразен от другите.

В Япония са засечени и три случая на новия вариант на коронавируса, открит във Великобритания, за който се смята, че се предава по-лесно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
E и?
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
казва се Годзила и е радиоактивен.
13
0
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Япония има традиции (може и да не са много лицеприятни ) и са много напред в материала. В момента RIKEN е най голямата база данни за промотори и регулаторни сайтове и заедно с Fujitsu отново имат най бързия компютър. Имат превъзходна система за бързо и надеждно тестване - rt LAMP заедно с апарати Canon (10 мин - нуклеинови киселини), както се вижда - секвенират бързо и без проблем. Имат Авиган и Футан и придвижват и тяхната ДНК ваксина. А, а здравеопазването е достъпно и върхово.
12
2
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Значи японците засичат заразените още на границата и не ги пускат да заразяват в страната, а ние пускаме стотиците холяди идващи всеки месец от чужбина да заразяват колкото успеят.
11
0
 
8
 
! Отговори
Питане преди 3 години
Госпожо Христова,а защо не премахвате онези коментари които са на расова, етническа, религиозна, сексуална или друга основа ..?Защо ..?Защо когато хората дават своето мнение, Вие така старалетлно ги премахвате ..?Защо ..?Нали знаете "защо" - защото ... Вие сте една поредна некадърна журналистка!Вие се страхувате от истината!От какво сте недоволна ..?Кое ви смущава, че така старателно премахвате доста от коментарите ..?Кое ..?
10
3
 
19
 
! Отговори
Един от Германия преди 3 години
Ей, наистина са решили да не ни дадат възможност да си отдъхнем, докато ни вземат всички права и установят Новия Световен Ред. В Берлин през 2017 се разигра сценарий на Пандемия, наречена "MARS", в който участваха здравните министри на страните от Г20. Взеха решение страните да действат заедно и по едни и същи правила. Участваха и съветниците на Германското правителство от РКИ, проф. Дростен, фондации Бил Гейтс и Welcome Trust. За тази среща има протоколи. В България сте в много по-добра позиция
9
2
 
8
 
! Отговори
Летеца Кемиал Трейс преди 3 години
Писна ми! Ще напускам! Допълнително работа за мен, изтощен съм! Сега и до Япония курсове
8
2
 
4
 
! Отговори
Не, преди 3 години
няма такъв вариант.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То си стана като рекламите по телевизора,само за лекарства и да четеш листовката и за кредити да ставаш роб.Всеки ден ще има явно нов щам и нова ваксина,край няма ей!!!!
6
2
 
8
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Септември ще бъде Май,Ковид ще мутира безкрай,Преброяване, Избори знай,слугите еврейски ще правят.
5
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ай ай! Невероятната заразност е ИЗЧИСЛЕНА, по същия начин, от същите гениални математици, които през април "изчисляваха" че ще има 200 милиона умрели до края на годината. ВЯРВАЙТЕ!ВЯРВАЙТЕ!ВЯРВАЙТЕи тичайте заБОЦ!
4
2
 
13
 
! Отговори
о, не .. преди 3 години
... вече не издържам ..... имам проблеми с онази работа дето ми е в слипа ...... от пролетта на 2020 година нямам грам Ириекция, всичко замина ...... остана ми само кобура и спомените от добрите времена ...... вече съм се ориентирал да си правя дървен сандък за отвъдния мир - капака му ще бъде затворен през цялото време; нека хората да ме запомнят с с добро и като оптимист ...... вместо цветя, само билки в ковчега ...... музика - френски шансони и песни от времето на 70-80-те години ...
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До: номер 1Те затова явно в някои държави забраниха алкохола. Например в Южноафриканската Република забраниха продажбата на алкохол като част от противоепидемичните мерки. За да не можеш да се успокоиш като се напиеш и да си останеш постоянно стресиран.Така очакванията са, че ще се успокоиш само след като ти бият инжекцията. С ваксината!!!
2
2
 
39
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КОВИД 19 ВЕЧЕ ИМА 38 000 НОВИ ВАРИАНТА!!!--------------ТЕЗИ НОВИНИ СА САМО ЗА ДА СТРЕСИРАТ НАСЕЛЕНИЕТО НАВСЯКЪДЕ ДА СЕ ВАКСИНИРА С ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИТЕ ВАКСИНИ!
1
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще си сипя една ракийка и ще си живея спокойно, въпреки опитите на всички медии да ни побъркат с тонове негативна и песимистична информация всеки ден.