10 ползи за здравето от растителната диета

Подобрява здравето на сърцето
28 яну 2021 22:43, Михаела Лазарова
3
10 ползи за здравето от растителната диета
Снимка: Istock

Вегетарианският начин на хранене е базиран предимно на растителна храна. Тя има редица ползи за здравето и организма. Дори да не сте вегетарианци, може да ви се прииска да наблегнете предимно на растителните продукти, защото те доставят едни от най-важните хранителни вещества на организма – витамини, минерали, антиоксиданти и фибри.

Кои са най-важните ползи за здравето от растителната диета?

1. Полезна е за червата

Фибрите и антиоксидантите са незаменими компоненти за здравословното състояние на червата. Без тях нормалната им работа и правилно функциониране са невъзможни. Фибрите подхранват чревната флора и регулират перисталтиката на червата, допринасят за усвояването и разграждането на храната.

2. Подкрепя имунната система

Растителните храни са един от основните източници на витамини и минерали. Всички те участват активно в изграждането на добър имунитет. Имунната система се нуждае от многообразието от витамини и минерали, за да функционира правилно и адекватно.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
афромакедонец преди 3 години
Все пак магданозът, целината, магарешкият бодил, жен-шенът... са афродизиаците. Не, бахур, шкембе, сланина, ***...Заекът е емблема на плейбой. Не, кучето.Казва се конски фуй. Не, вълчи.*** като магаре. Не като лъв.............................................................................................
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
най-хубавите зеленчуци са тези, расли на кокал :)
1
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето нещо полезно каза супер еквала ама има и друго от много хубаво нее хубаво Базил базик супер еее ама като нема пари за ти нещата бедни сме