7 навика, които увреждат ноктите

Носите тесни обувки
Обновена: 6 мар 2021 20:13 | 6 мар 2021 20:13, Михаела Лазарова
0
7 навика, които увреждат ноктите
Снимка: Istock

Всички знаем, че гризането на ноктите ги уврежда, води до счупване, унищожаване на ноктите и повишен риск от инфекции. Но има и много други неочаквани ежедневни навици, които могат да навредят на ноктите и да ги направят не само зле изглеждащи, но и чупливи и крехки.

Кои са тези навици, за които не подозирате, че вредят на ноктите ви?

Често използвате спрей или лак за коса

Ако сте почитателки на лака за коса трябва да знаете, че той вреди не само на косата ви, но и на ноктите ви. В спрейовете за коса се съдържат големи количества алкохол, както и други фиксиращи вещества, които проникват в ноктите, пресушават ги и ги правят слаби и чупливи. Това се случва, защото пипате косата си, докато я пръскате, а след това подреждате кичурите с ръце. По този начин вредните химикали проникват в ноктите и ги увреждат.

Използвате ноктите си да си помагате

Ноктите не са оръдие на труда. Не са и средство за отваряне на бутилки, консерви, капачки на буркани, отлепяне на силно залепнали стикери и какво ли още не. Ако имате тези и още подобни вредни навици, свързани с това да използвате ноктите си като средство за отваряне на разни неща, ще ги отслабите и ще нарушите структурата им. Това с времето ще ги направи много слаби и податливи на счупване.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: ноктикожаръце
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари