4 знака, че е време да промените тренировката си

Тренировките ви са започнали да ви се струват лесни
13 юли 2021 14:00, Михаела Лазарова
2
4 знака, че е време да промените тренировката си
Снимка: istock

Редовните тренировки са важни за здравето. Те са съществена част и от постигането и поддържането на стройна и красива фигура. Всеки има своите предпочитания. Вероятно и вие най-после сте открили тренировката, която ви пасва най-добре. Правите я всеки ден. Радвате се на резултатите. Докато в един момент не достигнете до така нареченото плато, в което резултати вече не се забелязват. Изпълнявате упражненията с лекота, а в началото не е било така. Изисквало се е усилие, за да успеете да се справите с предизвикателствата, с които сте се сблъсквали по време на тренировка.

Това е така, защото сте изградили рутина. Рутината не е нещо лошо, напротив. Но за да имате успех в постигането на резултати, които да надскачате всеки ден, е важно да предизвиквате тялото си по нови начини.

Кои са признаците, че е време да преразгледате рутината си в тренировките?

Минало е доста време, откакто не сте правили промяна в тренировъчния си план

От време на време е добре да внасяте по нещо ново в тренировката си. Ако правите една и съща тренировка в рамките на цял месец, например, тялото ви свиква с предизвикателствата, които в даден момент изобщо не са такива за него. Увеличавайте натовареността. Включвайте нови упражнения. Не правете едно и също всеки ден.

Спрели сте да сваляте килограми

В началото тренировките ви са давали страхотни резултати, но сте стигнали до момент, в който сте спрели да сваляте килограми. Това е моментът, в който трябва да преразгледате тренировките и хранителния си режим. Може би е нужно да внесете промяна, за да стимулирате метаболизма си отново да заработи на по-бързи обороти.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: спортдиетатренировки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доза глупсоти. Тренировките ставата лесно, ако не се отказваш през 3 дена от тях. Спираш да сваляш килограми, когато спреш да ядеш правилно или ... си на оптималното си тегло!Проблемът на бъгларина е (да и българката), че винаги започнва, избутва донякъде и се отказва преди средата.