Как да се отървете от луничките?

Втрийте бадемово масло в кожата и оставете да действа
18 сеп 2021 20:37, Михаела Лазарова
4
Как да се отървете от луничките?
Снимка: Istock

Луничките са едно от най-често срещаните пигментни образувания по кожата след бенките. Луничките се образуват най-често след излагане на слънце. Някои хора са генетично по-предразположени към поява на лунички от други. Някои се и раждат с обилно количество от тези малки пигментни петънца.

Луничките са малки кафяви петна по кожата. Могат да бъдат по-тъмни и по-светли в зависимост от индивидуалните особености на кожата. Те представляват натрупвания от мелатонин по кожата, като струпването на тези клетки прави луничките видими.

Луничките не са опасни за кожата и за здравето. Не са болезнени и по никакъв начин не могат да навредят. Появяват се най-вече след излагане на слънце, особено през лятото. Това обаче не е задължително. Генетиката казва най-тежката дума тук.

Каквато и да е причината за появата на луничките, има начин да ги намалим или сведем до минимум. Възможно ли е това и как?

Според healthline.com, има няколко начина за изсветляване на луничките, както и за предотвратяване на появата им. Един от най-добрите начини за премахване на луничките е лазерът. За да предприемете тази стъпка е нужно да се посъветвате с дерматолог специалист, който да определи най-добрия и подходящ метод за премахване на луничките според типа кожа.

Лазерното премахване на лунички е изпитан и сравнително безопасен метод, който обаче все пак може да предизвика някои странични ефекти, като сърбеж, подуване, зачервяване, лющене на кожата в областта на третирането.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: кожабръчкилунички
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо трябва някой да се отърва от луничките?! Те жените се чудят как да си направят ако нямат. Също и една мацка, сложи си контактни лещи и стана безлично момиче. А докато носеше очилата, какви неща й мислех, чак срам ме хваща.
1
4
 
11
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Жена без лунички е като нощ без звезди. Най-харесвам джинджърки, за жалост в България почти ги няма