5 рецепти за избелване на зъбите

За красива и бяла усмивка
19 окт 2021 22:50, Михаела Лазарова
1
5 рецепти за избелване на зъбите
Снимка: Istock

Цигарите, кафето, виното, някои от любимите ни храни са само част от факторите, които влияят върху белотата на зъбите. Зъбите ни губят своята белота и блясък всеки ден с консумацията на определени храни и напитки, както и под влиянието на някои вредни навици.

За щастие има някои начини да избелите зъбите си, без да се подлагате на агресивни методи, вредящи на здравината на емайла.

Ето и няколко полезни рецепти за избелване на зъбите с природни средства.

Ананас и портокал

Някои плодове съдържат киселини и активни съединения, които имат избелващи свойства. Такова съединение е ензимът бромелаин в ананаса. Той има противовъзпалителни и терапевтични свойства, като убива бактериите и намалява риска от кариес.

За да избелите зъбите си, консумирайте редовно портокали и ананас в прясно състояние. Можете да си приготвите и смес от коричките и пулпата им, като ги пасирате до получаване на гъста смес, която да втриете в зъбите с помощта на четка.

Куркума

Куркумата има мощни противовъзпалителни свойства. Тя помага и за премахване на оцветяването по зъбите. Връща белотата им и същевременно ги предпазва от кариес. Направете си паста за зъби с помощта на куркума. Смесете 1 чаена лъжица куркума с няколко капки вода. Втрийте в зъбите с масажиращи движения с помощта на четката за зъби. Можете да добавяте и куркумата към стандартната паста за зъби.

Ягоди

Ягодите съдържат лимонена и ябълчена киселина. Тези две киселини имат избелващ ефект и връщат красотата на зъбите. Пасирайте 100 г ягоди до получаване на гладка паста. Втрийте я в зъбите с помощта на четка. Изчакайте да подейства минимум 5 минути. Вкусът е прекрасен и няма да ви е неприятно да изчакате. След това изплакнете.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако някой стоматолог прочете съветите ви.ще ви позлати.всички плодове с киселинност увреждат емайла на зъбите.затова след консумацията им се препоръчва изплакване на устата с вода.но действайте по тези съвети.така ще отидете по-скоро на зъболекар.а всички стом.услуги са платени.