Витамини и минерали за повече енергия

Вижте кои храни са богати на тях
2
Витамини и минерали за повече енергия
Снимка: Istock

Енергията е нашият двигател. Тя ни е нужна през целия ден. Когато се храним, хранителните елементи ни доставят нужното количество енергия, за да можем да се справяме с предизвикателствата в ежедневието ни, а и за да може организмът да си осигури нужните ресурси за всички процеси в тялото ни.

Енергията може да спадне по много различни причини. Според клиника Майо, ако изпитвате липса на енергия и или страдате от постоянна умора, е добре да се консултирате с лекар, който да определи причината за това. Недостигът на енергия не е безобиден. Това означава, че мускулите, мозъкът и останалите важни органи в тялото изпитват затруднение в извършването на функциите си. По тази причина е от изключително голямо значение да се храните разнообразно и да включвате повече храни, доставящи енергия на организма.

Кои са най-добрите източници на енергия сред храните?

Храни, богати на желязо

Организмът се нуждае от достатъчно кислород, за да извършва всички необходими дейности за живота. Желязото е елемент, без който преносът на кислород е невъзможен. Затова, ако наблягате на храните, богати на желязо, ще имате повече енергия. Най-богатите източници на желязо, са червено месо, яйца, черен дроб, риба, дробчета, сърца, тъмнозелени листни зеленчуци, ядки, бобови.

Храни, богати на цинк

Храните, съдържащи високи нива на цинк, са много полезни в борбата с липсата на енергия. Цинкът е от решаващо значение за имунната система. Той допринася и за справянето с мудността, вялостта, проблемите с концентрацията и липсата на енергия. Най-богати източници на цинк са рибата, пълнозърнестите храни, гъбите, мидите, морските дарове, месото, аспержите, цвеклото, бобът, млечните продукти. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: ядкиполезни храницинк
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Пхахаха преди 2 години
Витамините и минералите не дават енергия, това се учи още в 8 клас.
1
0
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Пари ми дай акъл не ми давай ко да ядем :)))