Чести грешки с околоочния крем, които вредят на кожата

Не оставяте продукта да се абсорбира
27 дек 2021 20:02, Михаела Лазарова
1
Чести грешки с околоочния крем, които вредят на кожата
Снимка: Istock

Бръчките са нещо, което никоя жена не иска да вижда по лицето си. Борбата с тях започва отрано, за да може видимостта им да се отложи максимално във времето. Околоочните кремове са част от грижата за кожата в борбата против бръчки и стареене.

Очите и зоната около клепачите са един от най-видимите признаци на стареене, защото кожата в тази област е изключително тънка и деликатна, заради което най-осезаемо се влияе от процесите на стареенето. Мимическите бръчки, ефектите на слънчевата светлина, вредните навици, влиянието на атмосферните условия са само част от факторите, които спомагат за по-бързата поява на бръчки.

Козметиката, предназначена за околоочния контур е разработена специално за тази деликатна зона, където кожата е по-тънка и податлива на бръчки. Независимо дали сте избрали да започнете сега с прилагането на околоочен крем или сте дългогодишен любител на грижата за кожата против бръчки, има вероятност да допускате някои грешки, които ви пречат да постигнете прогрес и видими резултати.

Смятате, че обикновеният хидратант е достатъчен

Ако мислите, че прилагането на обикновен хидратиращ или овлажняващ крем в зоната около очите ще помогне в предотвратяването на появата на бръчки, грешите. Ако нанасяте хидратиращия си крем, предназначен за останалата част от лицето и върху очите, той няма да има същия ефект по простата причина, че областта около очите се нуждае от по-наситена откъм масла грижа.

Хидратантите са чудесни, но ако искате истински резултати в зоната около очите се нуждаете от специално разработен за тази област крем.

Прилагате твърде много от продукта

Една от най-честите грешки е прилагането на много от продукта в стремежа да постигнете по-добри резултати. По-голямо количество обаче не гарантира по-добър ефект. В зоната около очите по-малкото винаги работи по-добре. Ако прилагате твърде много околоочен крем, това може да запуши порите на кожата, да раздразни очите, да ги утежни. Достатъчно е да прилагате продукта с големина на грахово зърно. Това е напълно достатъчно за добри ефекти.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кожата около очите не се нуждае от по-наситен на масла хидрант. От него рискувате да се образуват милиуми. Обикновен хидрант за чувствителна кожа без парфюм върши работа. За борба с бръчките обаче трябват активни съставки, като ретинол или ретиналдехид. Носенето на очила с UV защита, както и слънцезащитен крем, също помагат. За борба с тъмните кръгове и торбичките потърсете крем с кофеин, макар че не могат да се очакват чудеса.