5 грижи при бръчки около очите

За повече красота
6
5 грижи при бръчки около очите
Снимка: Istock

Бръчките по лицето си имат своите наименования. Няма жена, която да не е чувала за бръчките пачи крак, които се появяват в зоната на околоочния контур, когато се усмихнем, а понякога са видими и без да правим мимики. Причините за тяхната поява са освен естественото стареене на кожата, консумация на захарни изделия и като цяло нездравословно хранене, дефицит на важни хранителни елементи, липсата на слънцезащитна козметика, липса на слънчеви очила в слънчевите дни, мимики, неправилна грижа за кожата.

Има разнообразни начини, чрез които можем да повлияем на вече появилите се бръчки пачи крак, както и да забавим появата на нови такива. Вижте няколко лесни идеи за повече красота и по-малко бръчки.

Маска с яйчен белтък

Яйченият белтък е богат на магнезий, който е чудесен за тялото ви, тъй като магнезият детоксикира и почиства кожата. За белтъка е известно, че спомага за стягане на кожата и изглаждане на фините линии по нея. Ето защо често влиза в състава на домашните маски за лице.

Всичко, което трябва да направите е да разбиете един белтък и да го нанесете в областта на долния клепач и встрани, където се появяват бръчките пачи крак. След 15 минути изплакнете хубаво с хладка вода и нанесете подходящ крем. Правете тази грижа 1-2 пъти седмично.

Алое вера

Алое вера има много добри антиоксидантни свойства и съдържа много основни витамини и минерали. Антиоксидантните свойства включват висока концентрация на витамини А, С, Е и В12, фолиева киселина и холин, които също са полезни за кожата. За да третирате бръчките на околоочния контур ще ви трябва 100% гел от алое, който да нанесете върху суха и чиста кожа и да оставите да действа 15-20 минути. След това изплакнете и нанесете подходящ крем.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: кожабръчкиалое вера
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия пак копи-пействали шит ни. Храните нямат нищо общо с пачия крак. Всичко е ген, възраст и цигари.
4
3
 
1
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Два мъжки шамара е по- ефикасно...
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въй, това жените какви работи праят за нас. Е как да не ги уважаваш после. Представяте ли си да седите 2 часа с краставици на очите хахахаха ужас
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дами, пробвайте със серум от долната половина на мъжки хомосапиенс. Няма го по аптеките, но се намира лесно и само трябва да си го източите, воаля! С 5 години по-млади
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бяло сладко поне от два източника помага много