Какво да правите, когато отмине фазата на влюбването?

След отминаването на фазата на влюбването идва и сблъсъкът на личностите
14 яну 2022 01:00, Михаела Лазарова
13
Какво да правите, когато отмине фазата на влюбването?
Снимка: Istock

Фазата на медения месец е характерна за началото на почти всяка връзка. Тя може да трае между няколко месеца до приблизително първите три години от началото на връзката. През този период любовта е силна и интензивна. Влюбените не могат да откъснат очи един от друг. Прекарват почти цялото време заедно. Правят секс всеки ден.

Всичко това е прекрасно и прави усещането за обвързване по-дълбоко. Но когато осъзнаете, че тази фаза е преминала и не можете да я върнете обратно, може да изпитате буря от негативни чувства, страх от раздяла, несигурност. Нормално е да искате да върнете тази искра, която сте имали и която ви липсва.

Не можете да върнете фазата на медения месец, но можете да коригирате очакванията си за връзката.

Едно от най-важните неща е да се опитате да имате по-реалистичен възглед за връзката и отношенията си. Една от най-големите пречки за щастието са нереалистичните очаквания към връзката и партньора. Ако очаквате да живеете в приказка, както ви се е струвало в началото, вероятността да се разочаровате е голяма. Това може да предизвика сериозна криза в отношенията.

Изградете реалистични и устойчиви очаквания към връзката си. Не мислете, че пеперудите в стомаха са нещо, което винаги ще бъде там. Всяка връзка преминава през различни етапи и се трансформира. Бурните чувства, страстта и привличането в началото преминават към по-дълбоки форми на обич, привързаност, отдаденост, партньорство с времето.

Какво да направите, когато осъзнаете, че фазата на медения месец е отминала и не можете да я върнете?

1. Оценете колко добри сте в разрешаването на конфликти и в комуникацията.

Важен фактор за една връзка е здравословната комуникация. Тя определя това дали успявате да се справите добре с конфликтите или между вас остават неизказани неща, напрежение. Нерешените проблеми и неизговорените чувства са една от главните причини за разваляне на отношенията в двойките след преминаването на фазата на медения месец.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: любоввръзкиинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами само се сексим без лубоввв
9
0
 
0
 
! Отговори
В. преди 2 години
Ако е точно няма след.
8
1
 
1
 
! Отговори
До шопен-дар преди 2 години
Ти си още зелено човече, което като пи*кае на шумка и се радва като малко дете на захарен памук. Запомни едно, че самотата убива по-бързо и от някой болести, които стават страшни именно поради нея...самотата! А свободата има няколко измерения...но не и духовно, освен това често е временно явление и не намира форма във вечността!
7
1
 
3
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
и всичко да и оставиш пак ще ти излезе по евтино ,А ДАЛИ ЩЕ ЖИВЕЕШ ПО КАЧЕСТВЕНО,ТОВА ЗАВИСИ ИЗЦЯЛО ОТ ТЕБ САМИЯТ.А КОЛКОТО ДО БОБА И ПЕРАЛНАТА щом една жена се е научила да ги прави,и за теб няма да е трудно,но поне няма да ТИ ГУКА ,ЧЕ АКО НЕ Е ТЯ,ЩЕ УМРЕШ ОТ ГЛАД,И ЩЕ ХОДИШ НЕПРАН.ИИИИИ НАЙ ВЕЧЕ-ВКУСИШ ЛИ ОТНОВО СВОБОДАТА СИ-ПЕЙ СЪРЦЕ,И НЕ СЕ ОБРЪЩАЙ НАЗАД,НЯМА ПО ГОЛЯМО ЗЛО ОТ БИВШАТА ТИ
6
0
 
1
 
! Отговори
пацо преди 2 години
Това както е описано се е случило сигурно на една две двойки у нас.В България още от началото връзката започва с трезво мислене.И дори театралност от двете страни. Личи си че им трябва удобна връзка , а не конкретния човек.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ШопендарИ после следва кво...издръжка, полвината кола, половината къща и гладен на уЛцата...щот не знаеш и един боб да си свариш, нито от къде се пуска пералнята!
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Влезте в политиката!
3
6
 
8
 
! Отговори
Шопендар преди 2 години
След три четири години брак Сменяш жената и се спасяваш докато още си в съзнание и можеш да разсъждаваш ,защото тя вече е започнала да те мрази че си и съсипал най хубавите години от живота и
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Барзов си омразваме и тарсим нов меден месец
1
8
 
7
 
! Отговори
Неженен преди 2 години
Жената винаги е права. Аз не съм женен и го знам. Преклонете главица пред свирепия и безмилостен противник. Това е най-печелившият ход, ако искате да оцелеете някак. Не ви трябва жена за враг, ще ви унищожи безапелационно. За това слушайте си жените и си трайте. Кимайте и изпълнявайте всяко нареждане. Ако си представим, че жената е ураган - не излизаш на улицата да спираш вятъра, нали така? Точно. Така и те не могат да спрат гората да се разлиства. ТрЕбва компромиси.