Лекарите в Канада изписват разходка в парка като терапия

Пациенти ще имат безплатен достъп до над 80 национални парка
10 фев 2022 20:55, Петя Славова
30
Лекарите в Канада изписват разходка в парка като терапия
Снимка: БГНЕС

Безплатни билети за посещение в националните паркове в Канада ще имат право да изписват някои лекари в Канада. Нов закон за това бе приет миналия месец в страната като част от усилията на държавата за увеличаване на достъпа до природата и ползите за здравето, които тя предлага.

Здравната инициатива е плод на фондация BC Parks и стартира като идея през 2019 г. Първоначално лекарите от четири канадски провинции ще имат право да изпишат 100 пропуска за националните паркове, съобщава The Washington Post. Традиционните рецепти включват предписване на поне 2 часа седмично посещение в парка, като минимумът на посещение е поне 20 минути.

"Нарастващ брой доказателства показват, че времето в природата може да подобри здравето при много различни физически и психични състояния. Това намалява разходите за здравната система", казва Прама Рахман, координатор на програмата Healthy By Nature на фондация BC Parks.

Проучване от 2019 г. констатира, че хората, които прекарват поне 120 минути седмично в паркова среда, съобщават за положителни ефекти върху общото им здраве в сравнение с тези, които изобщо не излизат навън.

Пациентите в Канада ще могат да се възползват от безплатен достъп до повече от 80 национални парка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: канадаразходкалекари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
А добър ден преди 2 години
Природата лекува, не "ваксините"
24
0
 
5
 
! Отговори
Do 25 ot MIKE преди 2 години
Да, това е ирониата на безплатното здравеопазване в Канада.Картината, която описдваш ми е до болка позната също от личен опит.До скоро "walk in clinics" бяха спасението, но от началото на Пандемията и те не стават за нищо.
23
0
 
5
 
! Отговори
До Майк: преди 2 години
В съседната къща има две баби. Едната на 86г, другата на около 70г. Леля и племенница. През януари племенницата се разболя от КОВИД и наистина бе на подобно лечение. Преди около 15г отидох в спешното защото нямам личен лекар. Когато казах на лекарката там, че желая антибиотици (обичайно лечение за България) онази ме изгледа все едно, че съм наркоман.
22
0
 
6
 
! Отговори
MIKE преди 2 години
Ами те лекарите в Канада лекуват Ковид със зелен чай от 2 години.Друго им е забранено да изписват под заплаха от отнемане на лиценза + парична глоба.Заповедта е директно от министерство на здавеопазването. Нямат право дори да ти препорачват различно лечение...
21
4
 
1
 
! Отговори
до 22 преди 2 години
И на канадците не им пука за някакъв 6алкански макак дето не може да докара дори заплата на канадски чистач но зяе от поднебесната сиггания заобиколен от индуси
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Канада е ледена пустиня. Не ни дреме за тех.
19
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 3 - Е нали уж Бойко беше най-добрия и най-умния , живеехте прекрасно и имахте всичко ?!
18
1
 
7
 
! Отговори
До 16: преди 2 години
Не съм длъжен да ти разказвам биографията си, но това се случи на националния празник на Канада, в началото на Юли. Нямам намерение да влизам в постоянна полемика или режим на обяснение. Изобщо не ме интересува дали ми вярваш или не. Повече няма да отговарям - имам още малко работа и след това излизам да тичам в парка, а днес времето е отлично за спорт.
17
0
 
16
 
! Отговори
За пример преди 2 години
Алберта, най-консервативният щат, но напълно блокиран от Конвоя на свободата, до края на месеца премахва по-голяма част от ограниченията. Протеста обаче остава! Значи все пак има смисъл от протестите .
16
5
 
1
 
! Отговори
полу-анонимен преди 2 години
До До 10:Мухите са само месец и половина в края на пролетта и началото на лятото. Опитай се да намериш и една муха през юли или август в Мон Тремблан.
15
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво здраве, какви пет лева? Да им бият по един безплатен бустер на входа на парка и да ги пускат вътре. Лешоядите ще им организират небесно погребение като в тибет . това е проучване от 2019 когато все още имаше грижа за здравето на хората без нужда от лечение. От тогава нито в парк можеше да стъпи човек, нито чист въздух да диша, а агресивната "грижа" за здравето на популацията, включва инжектиране всеки 3 - 4 месеца
14
1
 
8
 
! Отговори
До 10: преди 2 години
Разбира се, че ще ти кажа. Това не е никаква тайна. Пише се на английски "Black fly", а също и слято "blackfly". Курортът се казва Mont-Tremblant и е в провинция Квебек. През пролет-лято-есен официалния уебсайт на курорта има информация за ятата с мухите, дадено до прогнозата за времето. Това го научих по-късно, след като се върнах и получих отоци по врата и задната част на главата като алергична реакция. Беше запланувано като романтична почивка, но се оказа пълен провал...
13
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 10Ако кажеш кои са насекомите, цена нема да имаш :))) Нали знаеш, че Канада се намира над Щатите, явно те влече към тропиците.......хахахахаха :))))
12
1
 
15
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
От природата по-хубаво нема ! Тия зомбита сега почнали да получават доказателства и сигнали .
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И за болест с такова "лечение" налагат геноцид? До къде са стигнали властите...
10
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Канада има едни насекоми, които се наричат "черни мухи". Това не са мухите, които са в България, а са дребни, на огромни рояци и буквално нападат всяко живо същество. Ако не си намазан плътно с химическо вещество, може да загинеш буквално. Не се лъжете на пропагандата - планините на България са световно богатсво, за което поколения преди нас са водили война. Между другото, вчера в Канада един човек умря в спешното отделение от сърдечен удар докато чакаше лекар да го прегледа.
9
2
 
19
 
! Отговори
Интересно... преди 2 години
...безплатна разходка в национален парк.....А да дишат безплатно по време на разходката разрешено ли е, че не се разбира от статията?
8
1
 
12
 
! Отговори
Джугашвили се хили преди 2 години
Когато започнат да изписват бира и шкембе ще ги призная за иноватори и специалисти!
7
1
 
21
 
! Отговори
absurd преди 2 години
а бе кво приказвате вие бе,разходки само с ку4ета и запо4ваме да демонтираме пейките
6
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разходка сред природата с билетче. бошкей. малко са им тировете.