Как да подхраните кожата на околоочния контур

Поглезете кожата си с масло от шеа
6
Как да подхраните кожата на околоочния контур
Снимка: Istock

Кожата на околоочната зона е деликатна и много чувствителна. Сухото студено време или високите температури, неправилната грижа, нездравословното хранене, некачествена козметика и грим, както и някои кожни състояния, могат да доведат до нейната сухота. При явни дерматологични проблеми, консултацията със специалист не бива да бъде отлагана. Но как можем да подхраним сухата кожа около очите в останалите случаи? За да намалим и появата на бръчки?

Гел от алое вера

Алое вера е чудесно за хидратиране и овлажняване на сухата кожа на цялото лице. Смята се, че помага за синтеза на колаген чрез стимулиране на фибробластите, като по този начин намалява и появата на бръчки в околоочната зона (и не само). Алое може да ползвате като маска за очи, която да оставите да действа 10-15 минути и след изплакването да нанесете подходяща козметика.

Бадемово масло

Бадемовото масло е отлично за подхранване на сухата кожа, като има данни, че действа благоприятно и при кожни проблеми като екзема и псориазис. Него също може да добавяте към домашните маски за околоочен контур или да го комбинирате с други масла, да масажирате в зоната около очите и да оставите да действа така цяла нощ.

Течен витамин Е

Този витамин е мощен антиоксидант, който спомага за синтеза на колаген. Също така намалява признаците на стареене, тъмните кръгове под очите, поддържа кожата здрава и подхранена. При добра поносимост може да го масажирате в околоочната зона и да го оставите да действа цяла нощ или да го добавяте към маски за околоочен контур.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: кожабръчкиалое вера
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дайте я на кожар.
1
5
 
4
 
! Отговори
ГРОБАР преди 2 години
Радиацията много добре опъва кожата