Салата след вечеря - какви са ползите?

Салатата може да ви помогне за по-спокоен сън през нощта
Обновена: 21 мар 2022 21:57 | 21 мар 2022 21:57, Михаела Лазарова
7
Салата след вечеря - какви са ползите?
Снимка: Istock

Свикнали сме да се храним с последователно установени модели. В тези модели влиза салатата, предястието, основното и десертът. Но какво ще се случи, ако размените подредбата на ястията си, най-вече на вечеря?

Ако консумирате първо основното, а след това салатата, този ритуал може да има някои наистина забележителни ползи за здравето и за фигурата. Всъщност има редица ползи от тази практика, според healthdigest.com. Консумацията на свежи зеленчуци след основното хранене може да улесни храносмилането и да намали порцията на основното хранене. Ако знаете, че след основното трябва да си оставите място за салатата, това ще ви помогне да контролирате порциите, да намалите теглото си и да се насладите на всички ползи, които витамините, фибрите и минералите в зеленчуците имат.

Яденето на салатата след основното хранене може да помогне на всеки, който се бори с храносмилателни проблеми и запек, трудно усвоява храната, особено вечер. Подправянето на салатата със зехтин има успокояващи храносмилателния тракт свойства, като спомага за по-лесното изхождане, намаляване на подуването и образуването на газове. Зехтинът подпомага производството на стомашно-чревни пептиди, които допринасят за по-доброто разграждане и усвояване на храната.

Още една причина да консумирате салатата след основното е да контролирате порциите. Знаейки, че ще имате салата след основното и ще трябва да си оставите място за нея, ще хапнете по-малка порция от по-тежкото основно ястие. Това ще ви помогне да ядете по-малко като цяло и ще ви е в помощ при намаляването на калорийния прием.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: диетакалориисалата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
чисти преди 2 години
Спокоен дън през ноща и на сутринта първи в тоалетната.
3
3
 
4
 
! Отговори
Диетолог преди 2 години
Вечер не е добре да се консултират плодове и зеленчуци, защото затрудняват храносмилането.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мише, имайки предвид областта на компетенциите ти, какви са ползите от секса след вечеря? А по време?
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как салата без ракийка?