Помагат ли високоинтензивните тренировки за отслабване?

Високоинтензивните тренировки изискват по-голям ресурс от тялото
25 апр 2022 07:15, Михаела Лазарова
10
Помагат ли високоинтензивните тренировки за отслабване?
Снимка: Istock

Високоинтензивните интервални тренировки (HIIT) са популярен начин за изгаряне на повече мазнини за по-кратко време, изграждане на стабилна и развита мускулатура, цялостно извайване на тялото и фигурата. При този тип упражнения се редуват интервали с висока и ниска интензивност, като според womenshealthmag.com това е прекрасен начин за изграждане на мускулатура и топене на мазнини. HIIT тренировките имат потенциал и за отслабване, стига да се провеждат разумно и да се спазва хранителен режим.

Ако все пак решите да ги включите в тренировъчната си програма, вероятно ще се запитате дали да правите високоинтензивни интервални тренировки всеки ден. Звучи изкушаващо да прекарвате малко време в тренировки, а същевременно да изгаряте повече калории. Всеки би се изкушил от това, особено в забързаното си ежедневие, в което често не остава много време за изпотяване в залата.

Системата HIIT е широка и обхваща много различни типове тренировки, включително кардио и силови упражнения. Ако сте начинаещи и се докосвате тепърва до високоинтензивните тренировки, healthdigest.com съветва да изберете даден вид кардиоупражнение, което ви е познато и да го включите в стандартните си тренировки.

Например, ако тичате между 30 и 60 минути, можете да включите висок интензитет в тази стандартна тренировка. Тичайте с висок интензитет (спринт) в продължение на 30 секунди, след това тичайте с бавно темпо за същото време. Редувайте така двата интензитета за период от 30 минути за начало, като постепенно увеличавате времето с натрупване на опит и издръжливост.

При HIIT тренировките се съкращава цялостното време на тренировка, като се включват интервали с висок интензитет. Така ако сте свикнали да тичате без почивка с едно и също темпо в рамките на 60 минути, с добавянето на интервали с висок интензитет ще скъсите цялостното времетраене на тренировката, но ще повишите пулса си на максимум. Целта е да се изгорят колкото се може повече калории за по-кратък период.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Бай Илийчо, бре, като гледам жена ти, все същото прасе си остана. Всичко е в главата ти- не само тренировки, но и правилен режим на хранене! Трябва много да внимавате какво и по колко ядете, иначе ще се получи много лошо за здравето Ви! Всичко е заложено във Вас, просто трябва да се търпеливи и внимателни. Знаете- доброто се гради бавно, лошото -се случва бързо.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
всичко е миже да те лажи от опит ви казвам намалете яденето наполовина и ще отслабнете всичко друго е пунтамара
7
0
 
2
 
! Отговори
Подсладителите преди 1 година
Подсладителите стартират свалянето на глюкозата в кръвта, но тя липсва (0 калории). Мозакът остава без захранване и задейства ВЪЛЧИЯ глад. Честито йо-йо ефект люлка. Подобно и с глад плюс тренировки.
6
0
 
11
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Редовнио и разкрепостен sex същу помага за отслабване !
5
1
 
17
 
! Отговори
мда преди 1 година
Не става само с тренировки. Трябва и храна с малко мазнини, по-малко хляб и захар. Повече храна с витамини и минерали.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само с лепенки за уста, иначе гз глава затрива.
3
2
 
19
 
! Отговори
Само преди 1 година
Глад му е майката.
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Изгаряш повече калории отколко приемаш- отслабваш. Приемаш повече отколкото изгаряш- дебелееш. Това е.
1
1
 
4
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 1 година
индивидуално е