Еликсир за отслабване с мед и канела

Той топи мазнините
13 май 2022 10:35, Илияна Николова
4
Еликсир за отслабване с мед и канела
Снимка: istock
Канелата е подправка с леко пикантен и същевременно сладък вкус. Тя е изключително подходяща за печива, десерти, но и солени ястия с меса и зеленчуци. Успешно подправя вкуса на смутита, шейкове, сосове, кремове и глазури. Тя е незаменим приятел и на чая, а защо не и на кафето. Но не само вкусът ѝ е превъзходен. Канелата съдържа активни вещества, които стимулират метаболизма и подобряват усвояването и разграждането на въглехидратите. Това я прави чудесна добавка към диетата, когато се опитвате да отслабнете. Заради тези свойства канелата е полезен приятел в контрола на кръвната захар.
 
Медът е друг добре познат полезен продукт от природата, който има незаменими ползи за здравето. Комбинацията от мед и канела може да допринесе за контрола на теглото и да подобри метаболитното здраве.
 
Важно! Преди да започнете да използвате мед и канела за отслабване, задължително се консултирайте с лекар, който да ви посъветва дали този метод е подходящ за вашето индивидуално здравословно състояние, тъй като медът е наситен с естествени захари.
 
Рецептата за отслабване, която съдържа мед и канела, отнема само няколко минути за приготвяне. За постигане на най-добри резултати е добре да се използва суров мед, който е най-беден на захари и е необработен. Той има мощни ползи за здравето.
 
Ползи за здравето от канелата
 
Канелата има свойството да регулира и контролира кръвната захар, като забавя усвояването на въглехидратите и захарите, а това стабилизира стойностите на глюкозата в кръвта. Този процес благоприятства отслабването и предотвратява складирането на излишни мазнини от организма, а вместо това насърчава използването на мазнините за енергия.
 
Ползи от меда
 
Медът съдържа основно фруктоза и глюкоза. Въпреки това съставките в него са за предпочитане пред рафинираната захар и захарозата, която се съдържа предимно в трапезната захар. Според проучване от 2011 година, цитирано от lovetoknowhealth.com, медът насърчава загубата на тегло и намалява телесните мазнини, като същевременно понижава и нивата на триглицериди в кръвта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
инструкциите са непълни. с хлеб или без хлеб
3
1
 
13
 
! Отговори
Рали преди 1 година
Какви глупости.... единственият начин да отслабнеш е да консумираш по малко калории, от колкото гориш. Това е вълшебната рецепта, не лимони и канела на гладно хаха. Калоричен дефицит е единственият безоперативен начин, всичко друго е маркетинг
2
2
 
13
 
! Отговори
no name преди 1 година
Канела сутрин на гладно??? Канелата понижава кръвното и нищо чудно да ви прилошее. От едно капучино поръсено с канела една сутрин събрах границите на кръвното нялагане и щях да колабирам. Да внимават хората с ниско кръвно!
1
0
 
17
 
! Отговори
българка преди 1 година
Абе Илиянче, ти добре ли си ? Какви глупости пише тук - пчелният мед, след като заври, е по-добре да се изхвърли, а НЕ да се консумира ! Вземи прочети малко преди да даваш абсурдни съвети и рецепти ! Пчелният мед се смесва с канелата и така се консумира. Който иска, може да си го разтвори в чаша хладка вода и да изпие течността - БЕЗ ДА Я КИПВА НА КОТЛОНА !!!