Как аскорбиновата киселина ни прави по-здрави и красиви

С нейна помощ клетките и тъканите успяват да се регенерират правилно
15 май 2022 17:33, Михаела Лазарова
1
Как аскорбиновата киселина ни прави по-здрави и красиви
Снимка: Istock

Младостта и жизненият вид на кожата зависят от начина на живот, от грижата, която полагаме за кожата, както и от гените. Едни от най-често използваните съставки в борбата със стареенето на кожата са ретинол, канабидиол, ниацинамид, които вероятно сте чували, а някои от вас със сигурност използват в рутината си за млада и красива кожа.

Но има още една незаменима съставка, която е добре да включите в грижата за кожата, а и за цялостното здраве на организма. Това е аскорбиновата киселина или по-просто казано витамин С.

Аскорбиновата киселина се среща в много плодове и зеленчуци. Сред най-известните източници на витамин С в естествената му форма са цитрусовите плодове, кивито, червените чушки, картофите и много други. Когато се набляга на храни, съдържащи изобилие от аскорбинова киселина, това има положителен ефект върху здравето и организма, защото витамин С е мощен антиоксидант. След навлизането му в тялото, той се разтваря във вода, а антиоксидантната му структура подпомага превенцията на увреждането на клетките, причинено от свободните радикали.

Аскорбиновата киселина е много добър приятел в предпазването на кожата от вредните UV-лъчи, както и други токсични химикали във въздуха и околната среда.

Ако това, че аскорбиновата киселина е киселина по същество ви притеснява, не трябва да имате съмнения в полезните ѝ свойства. Тя наред с калциевия аскорбат, натриевия аскорбат представлява биофлавоноид с много мощни здравословни ползи.

Неслучайно аскорбиновата киселина се влага в редица кремове, масла, серуми за красива, млада и стегната кожа, защитена от вредните влияния на околната среда и слънцето.

Какви са ползите от аскорбиновата киселина в грижата за кожата?

Употребата на продукти с аскорбинова киселина може да подпомогне забавянето на стареенето и да стимулира регенерацията на клетките, запазвайки кожата млада, стегната, жизнена и сияеща за по-дълго. Много са факторите, които ускоряват стареещите процеси. Сред тях са слънчева светлина, градска среда, замърсена околна среда и въздух, нездравословен начин на живот. Резултатът е поява на фини линии и бръчки.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари