Мексико забрани продажбата на електронни цигари

Правителството смята, че са опасни за здравето
1 юни 2022 11:41, Петя Славова
15
Мексико забрани продажбата на електронни цигари
Снимка: Pexels

Мексико забрани продажбата на електронни цигари поради опасения за опасното им въздействие върху здравето, съобщи правителството.

Президентът Лопес Обрадор обяви за "лъжа" твърдението, че електронните цигари са безопасна алтернатива на тютюневия дим.

"Изпаренията също са вредни за здравето", допълни Лопес Обрадор, който подписа декрет за въвеждане на забраната в Световния ден без тютюнопушене.

Той показа розова електронна цигара, за да илюстрира как продуктите са предназначени да се харесат предимно на младите хора.

"Вижте цвета, дизайна", подчерта мексиканският президент, цитиран от БГНЕС.

Междувременно властите в Мексико сити обявиха, че пушенето ще бъде забранено на главния площад на столицата – „Зокало” и в околните райони на оживения старинен исторически квартал.

Пушенето е забранено на закрити места, в държавни учреждения, магазини, барове и ресторанти от повече от десетилетие, с изключение на някои места за развлечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Мексикоцигари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А някой някога да е казал,че са безвредни? Просто вредите които нанасят са значително по-малко от обикновените цигари понеже няма горене и катрани.Количеството никотин може да си го избираш,а има и без никотинова течност.Ясно като бял ден е,че големите производители на цигари оказват много силен натиск.От всички проучвания до сега не е установено колко вредни са електронните цигари.Трябва просто да се внимава каква течност се купува защото пазарът е пълен с всякакви опасни ментета.
11
3
 
3
 
! Отговори
Дедо преди 1 година
Цигари, ганджа, наргилета, всякакви димящи , който иска да се трови само че лечението на заболяването от тях да се извади от здравната каса и да си го плащат кеш. Много бързо ще им дойде акъла.
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз щях да умра от елетронна цигара, ... изхърча в кофата за *** и спрях да пуша окончателно
9
1
 
2
 
! Отговори
Вредят на тревицата преди 1 година
А тя, да не си затваряме очите, е сред основните "отрасли" в Мексико.
8
2
 
2
 
! Отговори
3 преди 1 година
Да пушите електронни цигари е все едно да пиете от загрята пластмасова бутилка.
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
100% са вредни толкова, колкото и цигарите с тютюн. Погледнете им етикета, същите съставки, като в шампоана ви за коса, пушите най-гадната химия и то произведена в Китай. По-добре няколко тютюневи цигари, от колкото цял ден да смучеш тая пластмасова пръчка, пълна с химия от незнайни източници. Подлъгват и младите, които по принцип не пушат, да смучат тия "уж" безвредни нусотии, та и те да се увреждат. Така се обхващат почти всички да са вързани да пушат, а не само пушачите по принцип.
6
1
 
6
 
! Отговори
истината преди 1 година
Коката, тревата и амфетите не са, нали? Баш като нашите "роми" са, мързеливи, крадливи и напълно безполезни.
5
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Изпаренията също са вредни за здравето", допълни Лопес Обрадор...===Ами тогава да забранят и обикновените цигари, те също са вредни. Цялата работа е натиска на производителите на тютюневи изделия, електронните цигари им бъркат бизнеса.
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мексиканите пушат яко навсякъде. Тия електронни цигари са с течностите, те американите не ги харесват и ги отрекоха, сега и латиносите. Ще си пушат накрая само тревата
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Страх ги е да не намалее продажбата на обикновените цигари!
2
1
 
11
 
! Отговори
Сахар преди 1 година
Най-вредно е, че държавата не лапка акциз от тях...
1
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
доказоно е,вредни са