Етерични масла за повече добро настроение през есента

Прекрасни аромати
20 сеп 2022 02:00, Михаела Лазарова
3
Етерични масла за повече добро настроение през есента
Снимка: Istock

Есента е прекрасен сезон. За някои хора обаче тя е свързана с негативна настройка, тъга по топлото и слънчево лято, изразходвания отпуск, есенни цветове, които не харесват, дъжд... Всичко това води до промяна в настроението ни, а когато то е негативно се променя и цялостната ни нагласа за живота. Живеем в очакване на пролетта и лятото, често потъваме в тъга. Това звучи като лош сценарий.

Хубавото е, че има начин да променим настройката си, подобрявайки настроението си с помощта на етерични масла. Те могат да направят чудеса. Прекрасни аромати, като канела например, ванилия, които можем да добавим към аромалампи, дифузери. Вижте още няколко аромата за добро настроение през есента.

Етерично масло от лавандула

Маслото от лавандула е подходящо за всеки сезон. То има редица положителни свойства върху психиката, има успокояващ ефект върху нервната система, успокоява прекомерните емоции и повишава благосъстоянието и качеството на живот. Ароматното масло е едно от най-използваните в ароматерапията, особено при безсъние, тревожност. Също така неговите мускулно-релаксиращи ефекти често се използват за успокояване на нервността, главоболие, за подобряване на настроението.

Етерично масло от градински чай

Ако има масло в ароматерапията, което се откроява от останалите, то това определено е маслото от градински чай. То е сочено за едно от най-добрите масла, чийто аромат помага на тялото да регулира допамина, който е известен като хормон на щастието. Маслото бива наричано също антидепресант, тъй като за аромата му се смята, че помага за намаляване на кортизола, стреса, насърчава релаксацията и ни помага да бъдем с ясен ум и фокусирани върху важните за нас неща.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди време претърпях злополука с травма на главата, получих световъртежи, замайване, пристъпи изобщо симптомите ми бяха ужасни в резултат на травмата и един от многото невролози, при които бях ми препоръча етерично масло от лавандула за вътрешен прием. Трябва да ви кажа, че само това ми помогна и се възстанових напълно. И до ден днешен я използвам в стресови ситуации и по-сериозно напрежение и винаги има уникален ефект