7 храни за силен имунитет

Хапвайте бадеми
19 окт 2022 08:41, Михаела Лазарова
3
7 храни за силен имунитет
Снимка: Istock

Със смяната на сезоните става все по-трудно да овладеем симптомите и появата на настинка и грип. Втурваме се в бясно препускане по аптеките и магазините за хранителни добавки в търсене на най-добрия препарат. А дали това, което търсим не е пред очите ни? Какви са основите на здравето? Всички можем да назовем няколко – пълноценен сън, много вода и прясна, истинска храна! А кои точно продукти можем да изберем, за да подсилим имунната си система? На какво да се спрем, за да сме здрави отвътре? Отговорите на тези въпроси ще намерите в следващите редове! Ето ги и тях:

Боровинки

Тези малки симпатични топчета съдържат в себе си един конкретен флавоноид – антоцианин – антиоксидант, който подпомага имунната система. Проучване, проведено през 2016-а година установи, че флавоноидите играят важна роля за подобряването на защитните сили на респираторната система. В допълнение – хора, чиято диета е богата на тези конкретни вещества, са далеч по-малко склонни към развитие на болести на горните дихателни пътища – в това число и настинки.

Мазни риби

Сьомгата, риба тон, както и други видове мазни риби, съдържащи омега-3 мастни киселини, могат да помогнат в борбата със сезонните болести, тъй като те подпомагат здравето на почти целия организъм. За да се наслаждавате на ползите на тази чудесна храна – хапвайте риба поне 2-3 пъти седмично – за предпочитане – приготвена на пара.

Джинджифил

Ползите на този чудодеен корен доказано включват: облекчение на респираторни проблеми, подобряване на състоянието по време на настинка, увеличаване на капацитета на дихателните пътища – което помага за подобряване на дишането. Освен това той ще ви помогне при проблеми със стомаха и храносмилането и се препоръчва за сваляне на излишните килограми! Добавете няколко парченца от това малко чудо към ароматния си чай, добавете мед и лимон – ето ви еликсир за здраве! Повишете имунитета и настроението си за нула време!

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
гларус преди 1 година
Кралски скариди и есетров хайвер. Ям само това. Айкюто ми е двеста и мисля да чукна стотака. Винаги съм на.топорчен.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
риба тон - мазна риба?!
1
1
 
5
 
! Отговори
Ме-дар преди 1 година
Черен дроб от акулаТелешки черен дроб Щастлив животЕстествена хранаИзворна водаМед и полен - поленът от където е, там няма да имате алергия. Можете да легнете в тревата ако сте яли полен от там.Много кеш.