Есенни плодове за силен имунитет

Хапвайте тиква
23 окт 2022 10:23, Михаела Лазарова
0
Есенни плодове за силен имунитет
Снимка: Istock

Всеки сезон ни дарява със своите вкусни плодове. Въпреки че има такива, на които можем да се наслаждаваме през цялата година, сякаш увеличаваме консумацията им, когато настъпи сезонът, с който обикновено ги свързваме. Ябълките са точно такъв пример. Редовната консумация на плодове е един от най-добрите начини да поддържаме добра форма и да укрепим имунитета си. Вижте няколко есенни плодове за силен имунитет през есента и зимата.

Грозде

Без значение кой е любимият ви сорт грозде, този есенен плод е богат източник на антиоксиданти, включително антоцианин, което е една от причините консумацията му да се свързва с дълголетието. Също така ни осигурява витамини К, С, калий и други. Консумацията на грозде се свързва с намален риск от ракови заболявания, понижено кръвно налягане, ползи за сърцето и имунитета, подпомагане здравето на костите, мозъка, забавя процесите на стареене.

Нар

Чудесна добавка към салати, фрешове, нарът е един от най-вкусните и полезни есенни плодове. Той е много богат на антиоксиданти, включително флавоноиди, както и на витамини К, С, E, B6 фолат и калий. Консумацията му се свързва с понижен риск от рак, сърдечни проблеми, подобрено храносмилане, повишаване на имунитета и други.

Тиква

Любим плод на много хора. Тиквата е чудесна за добавяне към ястия с месо, десерти, супи, но можем да я хапваме и печена с мед и ядки. Есента ни предлага разнообразие от видове тикви, които можем да добавим към менюто си. Консумацията на тиква ни осигурява витамини С и А, които действат като антиоксиданти. Тиквата е и добър източник на фибри, има малко калории, подходяща е за диета и спомага да укрепим имунитета си.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари