5 напитки, които подобряват имунитета

За повече здраве
29 окт 2022 07:02, Михаела Лазарова
3
5 напитки, които подобряват имунитета
Снимка: Istock

Има редица фактори, които влияят на имунитета ни. Начинът ни на хранене е един от тях. Ако се храним предимно с лакомства, колбаси, захарни и тестени изделия, храни, съдържащи трансмазнини, целият организъм страда. От друга страна, следването на здравословен хранителен план и добавянето на някои полезни напитки към него, могат да помогнат да поддържаме силен имунитет. Вижте няколко вкусни напитки за повече здраве.

Кефир

Напитката кефир е отличен източник на пробиотици, както повечето ферментирали храни, но това, което го отличава, е специфичен вид бактерии, наречени Lactobacillus kefiri, за които е доказано, че предпазват тялото от инфекции, смятат западни учени. Поддържането на здрава храносмилателна система е в основата на доброто здраве. Редовната консумация на кефир спомага за разнообразяването на микробиома в червата, което придава тласък на функцията на имунната система. Също така кефирът е богат и на витамин D, който също засилва имунитета.

Доматен сок

Напитките на растителна основа осигуряват много хранителни вещества, които могат да поддържат имунната система здрава, смятат учени. Една чаша истински натурален доматен сок (а не готов от кутия, съдържащ захар, овкусители, сол) е чудесен източник на витамини А, С, които са важни и за здравето и функцията на дихателната система. Доматите съдържат антиоксиданта ликопен, който действа противовъзпалително и може да предпази клетките от увреждане. 

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
Максус преди 1 година
Пропуснахте ракията.
2
2
 
4
 
! Отговори
Маймунитет преди 1 година
Чак пък пет, и две три напитки стигат.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кефира е скъп!!!Не можем да си позволим полезни храни и напитки.