Признаци, че ви липсват витамини

Промени в настроението
3
Признаци, че ви липсват витамини
Снимка: Istock

Знаем, че витамините са важни за нашето здраве. Понякога обаче, въпреки че се храним здравословно и се излагаме редовно на пряка слънчева светлина, може да страдаме от дефицит на някои витамини. Неразположенията могат да останат незабелязани, да ги неглижираме. Вижте 12 знака, че може би имате недостиг на някой витамин. Обикновено точността на стойностите се установява чрез кръвни изследвания, но е добре да се допитате до вашия лекар при съмнения.

1. Сухота в очите – Недостигът на витамин А често се проявява като сухота в очите. Витамин А, както е известно, е от решаващо значение за доброто зрение.

2. Анемия – Според западни изследвания, хората с дефицит на витамин А са склонни да имат ниски нива на желязо, което може да доведе до анемия.

3. Проблеми със съня – Недостигът на витамин D е свързан с много промени в съня, като по-малко часове за сън и сън, който не е спокоен и възстановяващ за тялото. Според някои западни изследвания, дефицитът на слънчевия витамин може да бъде свързан и със сънна апнея.

4. Афти в устата – Според редица западни изследвания, дефицитът на витамин В12, желязо и витамин С може да бъде свързан с появата на афти в устната кухина. Витамин С също е важен и за здравето на венците, ако има недостиг в организма, може да страдаме от кървящи венци.

5. Световъртеж – Хора, при които нивата на витамин В12 са по-ниски от необходимото е възможно да страдат от замайване и световъртеж. Това е така, защото както при дефицит на витамин А, недостигът на витамин В може да доведе до анемия, която намалява броя на здравите червени кръвни клетки в тялото и нарушава притока на кислород към мозъка.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
7
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Могу дългу време не сте правили дудучета,и не сте гълтали кюспето! Те от тва е липсата на витамини!
1
2
 
9
 
! Отговори
за момите това са преди 1 година
Признаци, че ви липсват креватна гимнастика