Какво никога да не правите след тренировка?

Не посягайте към спортните напитки
4
Какво никога да не правите след тренировка?
Снимка: Istock

Тренировките са един от най-добрите начини да поддържате форма, да извайвате фигурата си, да стягате мускулатурата – все полезни за здравето крайни резултати от движението и натоварването. Но когато човек тренира, има някои грешки, които може да допусне. Ако смятате, че тренировките ви дават свободата да ядете каквото си искате, това е една от най-големите ви грешки. Поддържането на фигурата и фитнес постиженията се градят в комбинация с храненето.

Освен тази грешка има още няколко, които е добре да не допускате. Ето кои са нещата, които никога не трябва да правите след тренировка.

1. Не броите калориите, които приемате.

Не разчитайте, че щом тренирате, всичко ви е позволено. Ако сте от хората, които имат много бърз метаболизъм и калоричното хранене не ви се отразява особено, вие сте щастливци. Но за всички останали това изключение не важи. Храненето и тренировките трябва да са съобразени с общия ви калориен прием. Ето защо след тренировка не е добра идея да си позволявате бургер или парче торта, само защото смятате, че сте изразходвали калории.

2. Не забравяйте за протеините.

Един от най-важните компоненти в храненето, особено след тренировка, са протеините. Те помагат на мускулите да се изградят, да се стегнат, да се възстановят наред с всички останали тъкани. Протеините са основните им градивни елементи, затова е важно да ги внасяте в тялото след тренировка.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
6
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Тиквата рита мач с филия свинска мас :)))