6 храни и напитки, които причиняват възпаление в тялото

Любими на повечето хора
18 дек 2022 15:10, Михаела Лазарова
15
6 храни и напитки, които причиняват възпаление в тялото
Снимка: Istock

Тялото ни винаги ни подсказва, когато не му осигуряваме полезни храни и напитки. В него всички системи са свързани и ако има храни в менюто ни, които нарушават една система, то това се отразява и на другите. Ако например консумираме често сладкиши и вредни въглехидрати, много е вероятно да поддържаме високи нива на инсулин и кръвна захар, което вреди на сърцето и не само.

Нездравословното хранене е причина за появата на редица възпалителни процеси в организма. Промяна в хранителния план винаги води до промени и ако той се гради на полезни храни, ние се чувстваме по-енергични, успяваме да управляваме хроничната болка, свързана с артрит, поддържаме в баланс нивата на кръвна захар, холестерол, инсулин, кръвно налягане и т. н.

Вижте кои храни и напитки, освен алкохола и сладкишите, могат да причинят възпалителни процеси в тялото

Подсладени напитки със захар

Търговската мрежа ни предлага изобилие от тях. Но изследвания показват, че редовната консумация на подсладени със захар напитки е свързана с повишен риск от развитие на ревматоиден артрит. Също така, редовната консумация на подсладени напитки е свързана със заболявания като затлъстяване, инсулинова резистентност и системно хронично възпаление в тялото.

Преработени меса

Това са шунките, колбасите, кренвиршите и т. н. Според редица проучвания, менюто, в което се съдържат наситени мазнини, които обикновено се намират в изобилие в преработените меса, насърчават възпалението в тялото. Колбасите са една от „забранените“ храни за хора, които страдат от артрит, който е възпалително заболяване.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари