Полезни напитки против възпаления

Зеленият чай е много богат на антиоксиданти
27 дек 2022 09:00, Михаела Лазарова
12
Полезни напитки против възпаления
Снимка: Istock

Възпаленията в тялото могат да останат скрити и незабелязани, докато не навредят на здравето. Факторите, които допринасят за повишаване на възпаленията в клетките и тъканите са много. Сред най-големите от тях са начинът на живот, храненето, вредните навици, стресът. Именно и промените в тях са ключ към намаляване и потискане на възпаленията, което води до подобряване на здравословното състояние.

Има някои храни и напитки, които имат мощни противовъзпалителни свойства, потискащи скритите възпаления в тялото и намаляващи риска от хронични, дегенеративни и ракови заболявания.

Ще се спрем на напитките, които намаляват възпаленията, защото те заслужават специално внимание заради богатото наличие на активни вещества, антиоксиданти, витамини и минерали. Можете да обогатите ежедневната си рутина с тях и да ги включвате редовно за повече здраве.

Чай Ърл Грей

Чаят Ърл Грей има много добри противовъзпалителни качества. Той е вид черен чай, направен от масло от бергамот, който има много силни антиоксидантни и потискащи възпаленията свойства, като ускорява процесите на вътреклетъчно рециклиране на отпадните вещества и ненужните клетки.

Мляко с куркума

Прясното мляко с куркума е прекрасна напитка с противовъзпалителни качества. Куркумата съдържа активното вещество куркумин, което има силни свойства в борбата с възпаленията. Куркуминът подобрява различни състояния, свързани с възпалителни процеси, включително артрит, автоимунни заболявания, рак, възпаления на дихателните пътища, лупус.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Чай МИРО преди 1 година
Се получава с малко фитокултура. От Дедо Ви Морз
5
3
 
7
 
! Отговори
каквото преди 1 година
правят мъж и жена не споделят с други хора
4
2
 
1
 
! Отговори
само нинет преди 1 година
хем да разкрасява лицето!
3
2
 
1
 
! Отговори
мозъчно възпаление преди 1 година
Не се лекува
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шумкар с фасул по Землянски!:)))))))
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много внимавайте да не се възпалите. Трябва да следвате препоръките на статията.