Как да подсилите имунитета си през зимата?

Обновена: 1 фев 2023 11:29 | 1 фев 2023 07:58, Александър Попов
Как да подсилите имунитета си през зимата?
Снимка: Silvia/Pixabay

Имунитетът е способността на организма да се справя сам с различен тип увреждащи фактори - травми и наранявания, инфекции, вредни вещества, вътрешни дисбаланси и т. п. Той се поддържа от изключително сложна и фино настроена система. Всяко колебание в равновесното й състояние застрашава здравето и благополучието ви. То може да бъде възстановено с подходящи имуностимулатори, поръчани от онлайн аптека.

Кои са симптомите на слабата имунна система?

Слабата имунна система не успява да ви защити от външните и вътрешни заплахи и отваря път на болестите и болестните състояния. Симптомите ѝ са ясни и лесни за разпознаване:
 

  • изпитвате умора, отпадналост и липса на енергия дори без особени натоварвания;
  • по-често ви връхлитат настинки, вирусни и бактериални инфекции, гъбички;
  • страдате от хронични възпаления;
  • боледувате по-дълго и по-тежко;
  • при нараняване раните ви заздравяват по-бавно;
  • измъчват ви алергии и стомашни неразположения, коремът ви се подува;
  • появяват се кожни раздразнения, чупливи и цепещи се нокти, изтощена и падаща коса и т. н.


Те са ясен знак, че имунната ви система не се справя добре, че уязвимостта ви е повишена. Попадате в омагьосан кръг. Заради слабия имунитет се разболявате по-често. А всяка болест го отслабва още повече и влизате в цикъл от нескончаеми по-леки и по-тежки боледувания, които тотално изтощават организма и възстановяването му става все по-трудно.

В такава ситуация не е достатъчно да лекувате всяко заболяване и състояние по отделно. Главната задача е оздравяването и укрепването на имунната система. Въпросът е особено важен през зимата, когато вирусите са в изобилие и съществуват благоприятни условия за епидемичното им разпространение. В подобни моменти част от грижата за здравето е пазаруването на лекарства от онлайн аптеките, за да сведете до минимум контактите с евентуално заразени хора.

Как да подсилите имунитета си през зимния сезон?

Днес имуностимулаторите са лесно достъпни и често решаваме, че една опаковка, поръчана от онлайн аптека, е напълно достатъчна, за да укрепим защитните си сили. Но нещата са доста по-сложни. Ефективната имунна система е резултат от цялостния начин на живот и грижа за здравето:

Хранене

То трябва да е пълноценно и балансирано, доставящо основните хранителни вещества - протеини, мазнини и въглехидрати, минерали, витамини, фибри, важни биоактивни съставки.

Физическа активност, закаляване и чист въздух

Обездвижването отслабва не само мускулите, но и всички жизнени системи свикват да работят на минимума си, неизразходените чрез движение калории се превръщат в мазнини и трупате килограми.

Достатъчно пълноценен сън

По време на съня протичат важните процеси на възстановяване и обновяване на организма. Той осигурява и нужната почивка за добро здраве.

Въздържане от употреба на алкохол и опиати, от тютюнопушене

Токсините, проникващи чрез тях в тялото, нарушават с преките си и косвени действия активността и ефективността на имунната система.

Едва когато тази основна програма за здравословно живеене е изпълнена, своята добра роля ще изиграят продуктите, които укрепват имунитета - ваксини и имуностимулатори.

Може ли да откриете подходящи имуностимулатори в онлайн аптеките?

Да, няма проблем да поръчате имуностимулатори от онлайн аптека. Важно е обаче правилно да определите кои са подходящите за вас. Има продукти, които ще ви донесат полза, когато ги приемате превантивно, докато сте в добро здраве. Предлагат се и такива, предназначени за времето, когато вече страдате от простуда или грип. Те ще помогнат по-бързо да отшумят симптомите като болки в гърлото, хрема, температура. Определящо за сполучливия избор е и вашето индивидуално състояние.

Затова задължително се консултирайте преди покупката с лекаря си или с фармацевтите от онлайн аптеката. Възползвайте се от тяхната професионална експертиза - това е едно от предимствата при пазаруването от онлайн аптека.

Добре е да помните, че по закон от онлайн аптека можете да купите само лекарства, отпускани без рецепта. Медикаменти, които изискват изписване от лекар, трябва да купите от физическа аптека.

Покупката на имуностимулатори онлайн има своите неоспорими предимства. Поръчвате ги от сигурността на дома си с доставка на удобен за вас адрес. От легитимните онлайн аптеки ще ги получите с гарантирано качество и безопасност, на изгодна цена.

В разгара на зимата и на вирусните инфекции пазарувайте всичко нужно през интернет и не рискувайте здравето си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase