Четири заместители на маслото

Вкусни и с ползи за здравето
25
Четири заместители на маслото
Снимка: Istock

Една от най-често използваните мазнини за печене, мазане, пържене е маслото. Можем да избираме от голямо разнообразие от масла. Има ястия, които са много по-вкусни, когато са приготвени с масло. Тук може да видите повече за тях. Въпреки уникалните им вкусови качества, ако искаме да сме в добро здраве, трябва да внимаваме с количествата масла, които консумираме. Има различни алтернативи, които могат да заместят маслото в ежедневието ни и така да създадем перфектния баланс на приема на мазнини. Вижте 4 заместители на кравето масло в галерията ни.

Гхи

Гхи е уникално пречистено масло, което може да намерите в някои супермаркети, биомагазините за храни. Можем да заменим кравето масло с гхи в съотношение 1 към 1 при готвене и печене. Подходящо е и за мазане върху хляб. Гхи преминава през специален процес, елиминира млечния белтък и холестерина. Ето защо е сочено като подходящо за консумация от хора с алергия към лактоза. Подходящо е за готвене на високи градуси, като печене, пържене, за приготвяне на тестени изделия. Още за маслото гхи може да прочетете тук.

Зехтин

Чудесен е когато искаме да се храним по-здравословно. Зехтин можем да добавяме в салати, сосове. Основните мазнини в него са мононенаситените мазнини, които имат редица ползи за здравето, сред които контрол на холестерола, кръвната захар. Въпреки полезността му, с консумацията на зехтин също не бива да се прекалява. Екстра върджин зехтинът е подходящ за салати, за приготвяне на разядки, овкусяване на студени ястия. От друга страна, върджин зехтинът е подходящ за сотиране, салати, дресинги. За готвене, гриловане, сотиране, подходящ е зехтинът, който е 100% чист.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


25
Още по темата: масломаргаринзехтин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заместители на маслото: мас, лой, жир и оливия.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Палачинки те пак са с масло.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бих хапнал препечен хляб с мас на закуска. Приятни сънища на едни хора.
20
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хранителните качества и ползи за човешкият организъм от животинските мазнини, не може да се замени с растителни! Маслото е незаменимо! Зелени до лудост!
19
0
 
12
 
! Отговори
НЯМА ЗАМЕСТИТЕЛ преди 1 месец
Милена Лазарова, малсото няма заместител. Точка! В рецепта, в която е написано "масло" не можеш да сложиш нищо друго. Просто няма да стане това, което искаш. Ще стане нещо друго. Нещо, за което, може би не знаете, че Ви плащат, за да го пропагандирате с тази статия. Нарича се манията на психопатите, които искат да ни отучат да ядем месо, масло, яйца и мляко. За да ни гощават с червеи и скакалци.
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все едно уби ва ш семейството с масло.Ами няма заместител, за съжаление:)
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прекрасен евроатлантически коректен заместител на кравето масло, е хидролизирана лой от щастливо отглеждани дървеници.
16
2
 
11
 
! Отговори
Кхи преди 1 месец
И кво му е кравето масло, че да го замествам? И въобще тия торта със зехтин ли ядат или как?
15
5
 
5
 
! Отговори
Фашист преди 1 месец
И маргарин за готвене.
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно зехтин не се препоръчва при готвене - за салати е отличен, но при термична обработка е дори вреден. А иначе, протеините от скакалци изобщо не са изследвани дали пораждат ракови и други заболявания - да не стане както с "великите" заместители на захарта, които са канцерогенни.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чат ли сте сега за храните?!
12
1
 
2
 
! Отговори
гхи гхи преди 1 месец
Ье ьеье на шейсе години съммм и във влака на коридора все се намира място за едно дупе хь хь хь
11
0
 
15
 
! Отговори
Заместител преди 1 месец
Някакъв заместител на водата и въздуха няма ли най-накрая да бъде измислен. Тези сегашните са демоде и са много вредни.
10
0
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Пък заместител на растителните белтъчини е агнешкото печено, нали? :)))))))))))))
9
2
 
17
 
! Отговори
ОХ НА БАБА преди 1 месец
БЛАГОДАРЯ НА НИКОЛАЙ НИКОЛОВ И АЛЕКС ИВАНОВ,КОИТО ПОКАЗАХА СНИМКА С ОЛИО ВЪВ ФРЕНСКИ МАГАЗИН ОТ 31.01.2023 НА ЦЕНА 1,20 ЕВРО,ПРОИЗВЕДЕНО ОТ РОДНАТА ФИРМА БОНОИЛ С КАЛЧЕВО ОБЩ ЯМБОЛ. СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ КАТО ВЛИЗАТЕ В РОДНИТЕ ВЕРИГИ КУПУВАЙТЕ СКЪПОТО ОЛИО ОТ 3 ЕВРО !!...
8
3
 
16
 
! Отговори
СЛАДОЛЕДА ДЕЛТА преди 1 месец
А ПЪК ДА БЕШЕ РОДНОТО СОЦ КРАВЕ МАСЛО ЩЕШЕ ДА БЪДЕ МИЛИАРД ПЪТИ ПО-БЕЗЦЕННО ОТ ВЪРХЪТ НА СЛАДОЛЕДА ДЕЛТА !!!
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ги (х-то не се произнася) защо е в списъка - пак си е масло, но едно, че е още по-скъпо и второ, спокойно може да си го направи всеки човек у дома, от масло.
6
0
 
20
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
Замествайте, замествайте - погребалните агенции чакат...
5
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
5+ Точно, за какъв дявол ще го заместваме? Нали преди 20 години ни приказваха, как маргаринът бил много по-по от маслото, а какво се оказа? явно големите хранителни корпорации искат да правят нови пачки от някой отпадъчен продукт.
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И защо трябва да го заместваме с нещо? Дали няма връзка със стремежът на Запада да унищожи фермите и производството на мляко и млечни продукти, а вместо това да ни предлага скакалци?