5 причини да хапваме по-често мандарини

За добра памет и концентрация
12 фев 2023 16:08, Михаела Лазарова
10
5 причини да хапваме по-често мандарини
Снимка: Istock

През есенно-зимния период мандарините са едни от предпочитаните плодове. Сочни и вкусни, те са подходящи за направата на десерти, добавяне към овесена каша, смутита и други. Въпреки това с тяхната консумация трябва да сме внимателни, тъй като лесно можем да покачим телесното си тегло, ако хапваме повече като количество. Освен това е добре след като обелим плодовете, да измием отново ръцете си, преди да ги консумираме, тъй като е възможно корите им преди това да са били „обработени“, за да издържат на различните условия и дългия път. Вижте няколко добри причини, за да не пропускате да ги добавите към менюто си.

Добър източник на калий са

Както повечето плодове, мандарините са с високо съдържание на калий. Калият е минерал, който е от съществено значение за здравословните нива на кръвното налягане, за здрави стави, за артерии и помага в борбата с подуването на корема. Също така е чудесен за намаляване на риска от главоболие, подпомагане на храносмилането и за облекчаване на възпалението в организма. Калият помага и за баланса на течностите в тялото, намалявайки риска от мускулни крампи.

Осигуряват ни витамин С

Витамин С се намира в големи количества във всички цитрусови плодове, а мандарините не са изключение. Една мандарина съдържа приблизително 36 милиграма от антиоксиданта. Той е от съществено значение за здравето и красотата на кожата, косата, както и за имунната ви система. Освен това е един от най-добрите витамини за здравето на храносмилателния тракт, помагайки на червата да усвоят по-добре хранителните вещества от храната, която консумираме.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
НЕ КУПУВАЙТЕ МАНДАРИНИ. МАСОВО АЛЕРГИЧНИ КОЖНИ РЕАКЦИИ. ОТ ТРИ МЕСЕЦА СЕ БОРЯ С ТОЗИ ПРОБЛЕМ. А СЪМ ИЗЯЛА МОЖЕ БИ 3 БРОЙКИ САМО. ЛЕКАРИТЕ ТРУДНО УСПЯХА ДА ПОСТАВЯТ ДИАГНОЗА СЛЕД МНОГО ТЕСТОВЕ ЗА АЛЕРГИИ. БЪДЕТЕ РАЗУМНИ АКО НЕ ИСКАТЕ ПРОБЛЕМИ. НЕ СЕ ЗНАЕ С КАКВИ ХИМИКАЛИ СА ОБРАБОТЕНИ.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължавайте кавалджиев
5
2
 
3
 
! Отговори
Профессор Кавалджиев преди 1 година
Опитвал съм някога инцидентно мандарини- 2-3, не повече. Киселини ми излязоха, а и ми пречат на пиенето. Не стават за мезе, то мезе ми не трябва, де. Ама по- добре си пийте напитката с лед, отколко с мандарини. Сипвам си седма напитка за деня и ви казвам наздраве.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще се внимаваме за тях
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САМО ДА НЯМАТ Aspergillus flavus !!...
2
2
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 1 година
До Анонимен - Ами не купувай такива от 1,50.
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бих хапвал по-често мандарини, но видът и качеството им са такива, все едно са лежали по европейските щандове поне половин година, след това са им свалили цените и са ги харизали на нашите спекуланти.