Контра: Подкрепата на Китай за Русия е в разрез с интересите на САЩ

Сближаването между Китай и Русия е "брак по сметка"
22 мар 2023 18:18, Александър Попов
190
Контра: Подкрепата на Китай за Русия е в разрез с интересите на САЩ
Снимка: БГНЕС/EPA

Политическата и материалната подкрепа на Китай за Русия е в разрез с интересите на Съединените щати, заяви днес американският държавен секретар Антъни Блинкън, цитиран от Ройтерс.

В същото време той уточни, че към този момент Вашингтон не разполага с доказателства Пекин да е доставил на Москва "смъртоносни оръжия" за нейната война срещу Украйна.

Блинкън говори пред комисията по външните работи към Сената на САЩ броени часове след края на посещението на китайския президент Си Дзинпин в Русия. Си разговаря в понеделник и вторник с руския си колега Владимир Путин по време на първата си визита в чужбина, след като бе преизбран по-рано този месец за безпрецедентен, трети мандат на поста.

Още по темата
Държавният секретар на САЩ обобщи позицията си, че сближаването между Китай и Русия е комбинация между стратегически съюз и "брак по сметка".

Посланието от срещата Путин-Си е, че има алтернатива на американския диктат, заяви днес руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков цитиран от ТАСС.

Значението на войната в Украйна се разпростира далеч отвъд тази страна, като конфликтът оказва дълбоко въздействие в Азия, подчерта Блинкън. Той се аргументира, че Китай гледа "много внимателно" какво се случва в Украйна и ще извлече поуки от това как се противопоставя светът на руската агресия, съобщи още Ройтерс.

Комунистически Китай смята Тайван за своя територия и e готов да защити претенциите си към демократичния самоуправляващ се остров и със сила, ако се наложи./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още по темата: КитайСАЩРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да но САЩ са бита карта вече! Свиквайте, г-н Блинкен!
102
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Блинкин бил уточнил, че към този момент Вашингтон не разполагал с доказателства Пекин да е доставил на Москва "смъртоносни оръжия". И аз не разполагам с доказателства, че Пекин е доставил на Москва. Разполагам с доказателства обаче, че Русия е доставила на Китай доста оръжия още преди 2018 г.
101
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Китай много ясно заяви, че заема НАПЪЛНО НЕУТРАЛНА ПОЗИЦИЯ! Каква подкрепа за Русия сънуват спекулантите от САЩ и ЕС?
100
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още 3 години давам на САЩ,да са някои,и ще се пръснат както се пръсна,разпадна СССР!-:)))) Светът се съюзява вече Срещу САЩ! " Печатането" на " долари" без покритие му се вижда Краят!-:)))
99
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вече не сте чорбаджии на китайците, каквото си произведете това ще ядете.
98
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
САЩ са единствената държава в която до 19 век е съществувал робския труд. Те са свикнали робите да движат икономиката им. Китайските работници също ги смятаха за роби. До преди няколко години милиони китайци шиеха, сглобяваха, запояваха по 18 часа на ден срещу купичка ориз за огромните печалби на Американски фирми. Но това вече се промени, Роба на САЩ днес е по силен и богат от господяря си. И вече дори му се опълчва. Което буди страх и паника в бившия му господар САЩ!
97
0
 
9
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Китай кога е виждал в САЩ наместник на Бога,че се учудват,че не зачитат интересите им?А поуките от Китай са ги разбрали по своему и първо в Москва.Ха-ха-ха!
96
1
 
25
 
! Отговори
Младан Кръстаич преди 1 година
Световните господари ФАЩ са обезпокоени.30 години си правеха каквото си искат,докато не стигнаха до руснаците и тук се препънаха..Същите изпълнения като с Наполеон и Хитлер.Европа ще пати ,не Сащ,това е истината
95
1
 
18
 
! Отговори
българина преди 1 година
вашите интереси са безгранични и ще получите безгранично възмездие
94
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки реве Китай да го подкрепя, Китай е новия световен хегемон.
93
1
 
19
 
! Отговори
ОФчо преди 1 година
""""Подкрепата на Китай за Русия е в разрез с интересите на САЩ"""" --- --- Е, и??? Кво му пука на останалия свят???
92
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Голямата грешка на запада беше, че изнесоха производствата си в Китай. Така им показаха кое как се прави, дадоха им "НоуХау". Направиха го от лакомия! Ниски разходи за производство даваха огромни печалби. Но Китайците не пропуснаха шанса си. Те изучиха технологиите и начина на производството на западните фирми. И сега дойде момента да използват наученото от дългите години слугуване на запада. Китайските продукти вече са по качествени и модерни от западните такива.. Които пак са произведени в там
91
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правилно, нас какво ни интересува САЩ. Какво ни интересува и Русия, какво ни интересува Украйна - въобще, какво ни интересува...Не не интересува дори България!
90
0
 
34
 
! Отговори
Едно към едно преди 1 година
Този е толкова арогантен, че вече не се и опитва да прикрива истнските цели на САЩ! "Светът е зона на икономически интереси на САЩ!Всичко, което не ни харесва, е незаконно и ние ще го променим на всяка цена." Украинците са пушечно месо в тая игра. И ако Русия прати няколк ракети с ядренио биойни глави по Полша, Румъния, България и Украйна нали това няма да навреди на Сан Франциско, Ню Йорк и Вашингтон. Горките ние.
89
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как е тая вечер нещо много сте се разгорещили, бистрители световната политика ахахаха
88
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От Вашингтон и Брюксел освен декларации с които да плашат гаргите друго не могат да направят,те Русия и Китай да не са Гвинея и Конго ,че да им се налагат санкции и те да клекнат и да ги лизнат американците по онова място
87
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нас какво ни интересува САЩ?!?
86
16
 
4
 
! Отговори
Кире преди 1 година
Не мога да разбера за какви съюзи се напинят. Запада им показа, че не е проблем да ги изолира за 50-60 години сами да се давят в собствените я си шит. От 45та до 90та 2/3 от населението на Земята прежива комунизма. И сега Запада ще ги гледа отново отстрани, как технологично изостанали мижетурки ще се мъчат с дъмпинг на заплатите да оцелеят. Резултата от този мач вече го знаем...
85
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кво стана с Тръмп ? А с банките ? На Тръмп му гледате под завивките а казвате че вие сте демократични а Китай комунистически . Голяма демокрация .
84
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В днешни дни САЩ зависи много повече от Китай, от колкото Китай от САЩ. За справка 75% от продуктите в САЩ идват от Китай, срещу само 2% от продуктите в Китай се произвеждат в САЩ..