Кои са суперхраните, които са важни за бременните жени?

Бобовите култури са суперхрана
12 май 2023 22:10, Михаела Лазарова
10
Кои са суперхраните, които са важни за бременните жени?
Снимка: Istock

Бременността е период, в който нарастващият плод се нуждае от пълноценна храна, с помощта на която да се развие нормално. Разнообразното хранене и включването на колкото се може повече здравословни храни е от ключово значение за здравето на бебето и майката.

Някои храни се открояват с особено големи ползи за здравето, заради които ги наричаме суперхрани. Те притежават фантастични качества, дължащи се на антиоксидантите, витамините, минералите, протеините и полезните мазнини в състава им.

Кои са суперхраните, които са много важни за бременните жени?

Пълнозърнест хляб и продукти

Пълнозърнестите храни са полезни и са позволени при различни диети. Пълнозърнестият хляб и продуктите, приготвени от пълнозърнесто брашно са богати на фибри, протеини и минерали. Те са незаменим източник на фосфор, фолиева киселина, калций, витамини от група В, желязо, а всички те са изключително важни по време на бременността.

Картофи

Картофите са много богати на желязо, фибри и витамини. Те дават много енергия и са чудесен начин да се заредите с витамин С по време на бременността.

Млечни продукти

Калцият е важен минерал по време на бременността, а млечните продукти са негов основен източник. В тях се съдържат и ценни протеини и витамини, от които бременните жени се нуждаят.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бъдете щастливи!
5
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Шипка и Годжи бери
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бременните жени не трябва да консумират никакви продукти от магазините. Трябва да консумират само домашно произведени храни за да родят дете без аномалии.На Моята съпруга която е бременна в третия месец съм и осигурил само био храна от селски райони в които има крави и правят кисело мляко от краве мляко а не от нишесте и зеленчуци и плодове от български градини. Бременните жени трябва да консумират само био продукти.
3
5
 
5
 
! Отговори
Асенка Василева преди 11 месеца
И аз скоро ще ставам майка, след ин-витро в Анадола! Най-добрата храна е юнашко мляко!
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Значи на гадната храна с химии която ни трови и казват храна а на истинската храна като боб било супер храна. Да ви имам логиката.
1
4
 
11
 
! Отговори
Асан преди 11 месеца
И аз искам да стана майка:)))