Проф. Кантарджиев работи по здравен барометър

Той ще предоставя информация за кадрите в здравеопазването
26
Проф. Кантарджиев работи по здравен барометър
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Вирусологът и съветник на Столичната община по здравните въпроси проф. Тодор Кантарджиев разработва здравен барометър. Инициативата беше подета от проф. Даниел Вълчев, който е основател на правния барометър. Идеята е сега тя да бъде разширена и в здравните въпроси у нас. „Като граждани ще ни помогне като ни покаже състоянието на нещата”, казва професорът и уточнява, че барометърът ще предоставя информация за кадрите в здравеопазването, статистика на специалистите.

Въпреки, че СЗО официално обяви край на пандемията от COVID-19, проф. Кантарджиев подчерта, че все още има вируси, от които да се пазим. Той препоръча да мием често ръцете си, да проветряваме затворените помещения и да спазваме лична хигиена.

Пред Нова тав проф. Кантарджиев коментира и зачестилата употребата на райски газ от млади хора. Кантарджиев призова да се внимава с упойващото вещество, и напомни, че ако бъде редовно вдишван, може да доведе до трайни увреждания на организма.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Забравям вечи над 65 преди 11 месеца
За кантара беши с големите топузи
18
1
 
0
 
! Отговори
Дамски фен клуб над преди 11 месеца
Кога най-после ще включите в битивито и кантара с големите топузи да казва, че на места ще вали а на други места няма да вали. Тъй де до единия бедър на Наталито кантара с хайдушкия мустак до другия рачката с коцкарския мустак и ний да са изкефим максимално, ни ва карами да ги тургати между краката и да га дъгаличкат, тя си е достатъчно усмихната.
17
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Във ваксинираните държави смъртността е около 15 пъти по-ниска от смъртността в България.
16
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
СЗО не е обявявала край на пандемията.
15
4
 
5
 
! Отговори
Свинче със звънче преди 11 месеца
Колелото се обръща в страните с над 80% ваксинацията смъртността нараства с 30%-37%,тоя ще ни го хвърлят за изкупителна жертва като тръгнат делата за насилствената ваксинация .Сега само го угояват за курбан...
14
3
 
3
 
! Отговори
Спекулатн Кожодеров преди 11 месеца
Като свърши войната продължаваме с пандемията на ли брато префесоро ще има яко проценти и далавери маски от 3 стотинки ни ги шитнаха за 3 лева, сега всеки иска такава далавера. Маслодайния слънчоглед е на цени от 2016, а олиото на места го дават на цени тройни на 2016г.
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аман от тоя алчен Ковид шаман, който допринесе много за хвърлянето на народа в шок и ужас през 2020г.Къде ли не е наврян, след като изгониха от НОЩ? Стана "консултант по ваксинацията" на Фандъкова, после жури в ТВ реалити, без да броим десетките му ТВ участия и интервюта. Сега и това?! Да не говорим, че взема и пенсия. Така ли не се наяде бе?
12
3
 
1
 
! Отговори
Космонавт преди 11 месеца
До 8 Също като източните. Не виждам защо някой трябва да ни мисли доброто? Това е опасно и инфантилно мислене и не носи позитиви в материалистичния свят в който властва Князът. Тази платформа не е създадена за добри хора, изискването е да се познават и двете страни на монетата.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Супер.Взимаш да помагат"математика"Витанов,"климатолога"Рачев,"банкера"Хампурцумян и всичко е наред.Все професори,все многознайковци,любимци на медиите.А,забравих и един друг професор-математик по изборите,не се сещам за името,но и той става!
10
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Нищо лично!Но такива като този с голяма пенсия и на двойна хранилка заплата и пенсия,които цял живот са на държавна хранилка трябва да си стоят в къщи или като са толкова кадърни да работят в частни фирми.Питам аз толкова ли сме богати да издържаме такива ,а на тяхно място да има млади кадри които да СЕ РАЗВИВАТ....
9
3
 
12
 
! Отговори
бай Шиле преди 11 месеца
Мустакометър
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да не излезне че е открил дрегера тая пиянка.
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Кантарджиев каза, че световния рекорд по смъртност от конид е наш и никой няма да ни го вземе. Гордеете ли се ***?
6
2
 
13
 
! Отговори
Бай Чеп преди 11 месеца
"Барометър"! А защо не "термометър", "амперметър", "волтметър" и т.н., а може би за по-лесно, направо "нещометър"? Ами те все едно и също "нещо" си мерят. Аман от проф.итааа!!!
5
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Бай Шиле, дръж се за полата на Фандъка, че малко ви остава.
4
1
 
11
 
! Отговори
три-бу-нал преди 11 месеца
Тик- так, тик- так бай .шиле.
3
1
 
18
 
! Отговори
В.Узунов преди 11 месеца
Тоя Баче Киро преди с ваксините цъфна,а сега като никой ги не ще от реклами завана да избива. За препарати против Колорадският бръмбар само не се е появявал ,но и те са като ваксините и там ще цъфне.
2
3
 
6
 
! Отговори
Тъмните Векове преди 11 месеца
При условие, че в България Главна Прокуратура съществува ИНКВИЗИЦИЯТА за какво здраве говорим!?
1
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Гнусния лъжлив гербераст не го ли уволниха. Или заработва и като пенсионер.