Домашни трикове против черни точки

За по-чиста кожа
Обновена: 16 юни 2023 01:30 | 15 юни 2023 22:55, Михаела Лазарова
6
Домашни трикове против черни точки
Снимка: Istock

Черните точки са напаст, от която много трудно можете да се отървете. Те са проблем с кожата, с който почти всяка жена се сблъсква под някаква форма. Тежестта им зависи от особеностите на кожата ви, хормоналния баланс, активността на мастните жлези, храненето, навиците в почистването на лицето и рутината.

Вместо обаче да харчите много пари за скъпи козметични продукти, опитайте някои много ефективни домашни трикове против черни точки. С тяхна помощ ще почистите лицето, ще намалите себума и ще предпазите кожата си от бързото им натрупване отново.

Кои са домашните трикове против черни точки, с които да накарате кожата да сияе?

Ексфолиране със сода, захар, сол

Отворете кухненския си шкаф и в него ще откриете превъзходни средства за абразивно ексфолиране. С помощта на солта, захарта, содата, лимоновия сок и дори заквасената сметана в различни комбинации, можете да си направите ексфолиращи смеси и маски за премахване на черните точки.

Можете да смесвате малко сода с вода, сол с вода, сол с лимонов сок, сода със заквасена сметана или захар, да добавите към тях малко лимонов сок, така че да се получи гладка паста. Втривайте в кожата с кръгови движения. Оставяйте да действа за още 5 минути и изплаквайте.

Маски с яйца

Яйцата имат почистващи и стягащи свойства. Те съдействат за премахване на черните точки, стягане на порите и контрол на отделянето на себум. Колкото по-балансирана е мастната обмяна в кожата, толкова по-малко черни точки се събират.

Разбийте един белтък. Почистете и подсушете кожата. Нанесете белтъка с четка или с пръсти, разнесете добре. Оставете да изсъхне напълно. След това с леко влажна кърпа го премахнете от кожата.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
0
 
! Отговори
Казичанските преди 10 месеца
Най вече
1
2
 
0
 
! Отговори
Черните преди 10 месеца
Точки особено вредят