Как да замените вредните съставки в сладкишите и печивата?

Пюре от банани вместо масло
17 юни 2023 23:00, Михаела Лазарова
8
Как да замените вредните съставки в сладкишите и печивата?
Снимка: Istock

Сладкарството, печивата и десертите са страст, без която много хора не могат. Те обаче носят излишни калории и захари, които причиняват не само наднормено тегло, но и здравословни проблеми.

Но как да си угодите, без да изпитвате вина за талията и здравето си? С помощта на някои прекрасни алтернативи на вредните съставки в сладкарството, разбира се.

Полезните алтернативи на вредните съставки, използвани в сладкишите и печивата, причиняващи напълняване и влошено здраве, имат прекрасни свойства. Богати са на витамини, минерали, антиоксиданти, фибри, здравословни мазнини и протеини, от които не само няма да напълнеете, но и здравето ви ще се подобри.

С какво да замените вредните съставки в сладкишите и печивата?

Пълнозърнесто вместо рафинирано бяло брашно

Един от най-лесните варианти да превърнете печивата си в по-здравословната им версия е да замените бялото брашно с пълнозърнесто. Колкото по-богато е на фибри и растителни протеини и колкото по-малко пречистено е то, толкова по-добре. Фибрите подобряват храносмилането и ускоряват метаболизма.

Стевия вместо захар

Един от най-здравословните естествени заместители на захарта е стевията. Тя не повишава рязко кръвната захар и не носи излишни празни калории.

Въпреки че е значително по-скъпа от захарта, от нея се използват малки количества, тъй като е много по-сладка. Това е добра инвестиция, ако не искате да се отказвате от любимите си десерти, но по здравословен начин.

Кокосово брашно вместо пшеничено

Кокосовото брашно е много по-богато на полезни мазнини от пшениченото. То има прекрасни качества по отношение на печенето и приготвянето на сладкиши.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: брашномазнинизахар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
В сладкишите вече няма нищо истинско.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
С чесън става по-добре!
1
2
 
1
 
! Отговори
Най преди 10 месеца
Прекрасното е когато си стане неразделни и така да се отлепиш водопроводчик