5 ползи от консумацията на джинджифил

За намаляване риска от диабет
21 авг 2023 23:45, Михаела Лазарова
6
5 ползи от консумацията на джинджифил
Снимка: Istock

Джинджифилът е един от най-здравословните продукти, които можете да изберете за диетата си. Той е полезен както в сурово, така и в сготвено състояние. Притежава фантастични ползи за организма и здравето, които дължи на хранителните вещества, антиоксидантите, витамините, минералите, фибрите в състава си.

Джинджифилът заслужава много специално и редовно място в готвенето. Вижте защо.

Кои са причините да включвате джинджифил в готвенето и храненето си всеки ден?

Джинджифилът подобрява храносмилането и ускорява метаболизма

В джинджифила се съдържа активното вещество гингерол. То е антиоксидант, който има мощно въздействие върху метаболизма и обмяната на въглехидратите и мазнините. Той ускорява усвояването им и превръщането им в енергия. Освен това джинджифилът повишава секрецията на храносмилателни ензими, което допълнително подобрява храносмилането.

За добър имунитет

Редовното готвене с джинджифил и включването му в прясно състояние в храненето подобрява функциите на имунната система. Неслучайно чаят от джинджифил или различни смеси, съдържащи джинджифил, мед и лимон са така популярен народен лек при настинки и вирусни инфекции.

За понижаване на холестерола

Готвенето с джинджифил е един чудесен начин да контролирате холестерола си. Джинджифилът подобрява липидния профил, като въздейства върху нивата на триглицеридите в организма. Това намалява риска от образуване на плаки по съдовете, които ги запушват и са предпоставка за сърдечносъдови инциденти.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
джинджер преди 8 месеца
Полезно е и джоба 11лв. Килото
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хубав ден!
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Високия холестерол не е вреден. Плаки се образуват когато има възпаление в тялото а то се появава при консумирането на големи количества въглехидрати. Колкото и джиндифил да ядете, ако не намлите преработените храни, тестените изделия, ориза, картофите и други високи на въглехидрати храни няма да има голям ефект.