Как да подсилим имунитета на детето в края на лятото?

Научете детето колко е важно да пие вода
14 сеп 2023 18:10, Михаела Лазарова
5
Как да подсилим имунитета на детето в края на лятото?
Снимка: Istock

Лятото е времето, в което всички родители могат да си отдъхнат поне за малко и да оставят в близкото минало спомените и страха си от зимните вируси. Разбира се, това щастие е кратко, както и самото лято. В неговия край е време да помислите за имунитета на вашите малки герои и за това как да подсилите организма и здравето им, с оглед на предстоящите есенно-зимни месеци. А ето и няколко съвета:

Обърнете внимание на миенето на ръцете

Пандемията от COVID-19 ни показа колко важно е това на глед простичко действие. Не бива да пренебрегваме грижата за хигиената си, без значение, че през лятото сме повече навън, а пък децата са заети с увлекателни игри. Не забравяйте да учите мъниците колко е важно това, за да са здрави и силни. Препоръчително е ръцете да се мият поне 20 секунди, което може да е ужасно много време за едно дете. Ето защо, можете да кажете на детето да брои до 20 или пък да казва азбуката, докато си мие ръцете.

Топ 5 хранителни добавки за оптимално здраве

Насърчавайте консумацията на храни, богати на пробиотици

Храносмилателната система на детето ви има нужда от полезни бактерии. Един от начините, чрез които можете да ги набавите е да добавите към менюто на малкия човек храни, богати на пробиотици, като например: кисело мляко, айрян, сирене или кефир. Ако детето ви не харесва вкуса на млякото, можете да изберете вариант на кефир с плодов вкус или хранителна добавка пробиотик.

Научете детето колко е важно да пие вода

За съжаление, водата не е много предпочитана напитка от децата. Но за сметка на това, тя си остава най-полезната за здравето им. Горещите летни дни, дългите часове на открито и активните игри могат да доведат до загуба на течности, а оттам – много лесно и до дехидратация. Децата имат нужда от 1,5 – 1,8 литра вода на ден, като можете да разнообразявате вкуса ѝ с плодове или свежи зеленчуци.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това реклама на бустерче за невръсни дечица ли е? Отидете на опашката за новата ковидиотична поливалентна ваксина и агитирайте там пристрастените. На нас от вашата грижа за нашето и на нашите деца здраве ни е писнало. Изобщо имате ли деца?
4
0
 
4
 
! Отговори
За последно преди 7 месеца
Едно плажче по южното Черноморие.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
С шамари
2
1
 
1
 
! Отговори
Чичо преди 7 месеца
Курс протовогрипна ваксина (на хапчета, приема е 3 месеца) и никакви проблеми няма да има.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мише, а как да подсилим либидото в края на лятото?